Ingezonden: CDA stond bij verkeerde bushalte

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

Mijn collega raadslid Wim Vos bekritiseert met zijn ingezonden stuk van vorige week over de busverbinding naar het nieuwe ziekenhuis een motie die tijdens de recente raadsvergadering werd ingediend door D66 en GroenLinks.

Om te beginnen is het raar dat hij niet tijdens de raadsvergadering is opgestaan en zijn kritiek heeft geuit waar dat thuishoort, namelijk in de vergaderzaal van de gemeenteraad. Daar had hij moeten vertellen waarom het CDA niet vóór de motie wilde stemmen. Pas nadat zijn eigen leden vroegen naar het waarom komt er een reactie door middel van een ingezonden stuk in de Leusder Krant. De uitleg die in dat stuk aan de leden van het CDA wordt gegeven is een verbogen verhaal.

Om dit onjuiste verhaal te corrigeren moeten wij nu wel de toelichting herhalen die we in de raadszaal hebben gegeven.

Aanleiding voor de motie is de verklaring van het college van B&W dat zij het concept vervoersplan van het provinciebestuur accepteert. Dus accepteert het college ook de busverbinding Leusden/Achterveld die in dit plan is opgenomen.

Daarom werd het college per motie verzocht om in een bijeenkomst aan de burgers uit te leggen waarom zij zich bij het provinciale plan neerlegt. Die bijeenkomst zou meteen ook het ideale platform zijn om vragen van burgers over de busverbinding naar het nieuwe Meander te beantwoorden.

Juist omdat het openbaar vervoer tot het takenpakket van de provincie behoort ijveren wij al meer dan anderhalf jaar bij de provincie voor een betere busverbinding met het ziekenhuis. Het college vertegenwoordigt de Leusdense bevolking en die bevolking heeft een belang dat door het college behartigd dient te worden.

Er is volgens ons niets op tegen dat het college daarom aan onze bewoners tekst en uitleg geeft over de acceptatie van het provinciale plan.

Overigens ging de ingediende motie in het geheel niet over slimme mogelijkheden van de busverbinding en iets met Hoevelaken. Daarom raakt het argument dat de motie niets bijdraagt aan de verbetering van de verbinding kant noch wal.

Politiek gezien zou het slimmer zijn van Wim Vos om mede-initiatiefnemer te worden om de alternatieven van alle partijen te bundelen, de beste eruit te filteren en zo op zoek te gaan naar verbetering van de nu aangekondigde busverbinding.

Kom op Wim Vos laten wij gezamenlijk vertrekken vanaf de juiste bushalte. Wij verwelkomen je daar samen met GroenLinks.

Roel Madiol

Fractievoorzitter D66 Leusden

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie