Helikopteroefening boven Leusderhei

19 maart 2013 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - Personeel van de Koninklijke Luchtmacht moet altijd goed zijn voorbereid op een eventuele inzet waar ook ter wereld. Vandaag is niet te zeggen wat het conflict van morgen is. Trainen in binnen- en buitenland is daarom van essentieel belang. Bemanningen van Apache gevechtshelikopters en Chinook transporthelikopters volgen de komende weken een cursus tot helikopter wapeninstructeur en oefenen daarvoor van 20 maart tot en met 29 maart in verschillende (laagvlieg)gebieden in Nederland.

Het oefengebied Leusderheide wordt gebruikt op donderdag 21 maart. Er wordt gevlogen met een Chinook en een Cougar transporthelikopter.

In de aangewezen oefengebieden mag zo laag worden gevlogen als voor het doel van de oefening noodzakelijk is.

Militaire oefeningen worden vroegtijdig en zorgvuldig voorbereid. Dit is van essentieel belang voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties. Het kan zijn dat omwonenden toch overlast ondervinden. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033. Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of Teletekst pagina 766.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie