Opnieuw straatrover aangehouden

14 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN – Met de aanhouding van een 21-jarige inwoner van Amersfoort vermoedt de politie opnieuw twee straatroven te hebben opgelost. Daarnaast wordt de verdachte verdacht van het plegen van een woninginbraak waarbij ook de auto van de bewoner werd gestolen.

De eerste beroving vond plaats op 13 mei op het Neptunusplein toen het 20-jarige slachtoffer rond 06.00 uur door een man werd benaderd met de vraag om een sigaret. Nadat de aangever was gestopt kreeg hij meerdere vuistslagen in het gezicht en werd zijn mobiele telefoon afgenomen.

De tweede beroving vond plaats op 17 mei rond 19.30 uur toen een 14-jarige jongen onder soortgelijke omstandigheden op de Sint Ansfridusstraat door een man werd aangesproken. Hij moest even bellen en dwong het slachtoffer om zijn mobiele telefoon te overhandigen.

De politie beschikte over een goed signalement van de verdachte wat in één van de zaken leidde tot een herkenning bij de aangever en een getuige.

De verdachte werd vervolgens aangehouden op zaterdag 4 augustus en ingesloten.

De politie vermoedt dat de Amersfoorter ook betrokken is geweest bij een gepleegde woninginbraak op 7 juni op de Hertenhoeve in Leusden. Bij deze inbraak werd ook de auto van de bewoner gestolen. Surveillerende agenten zagen de auto op dezelfde dag rijden op de Wiekslag maar slaagden er niet in de inzittenden toen aan te houden. Wel beschikte de politie over veiliggestelde videobeelden van een horecagelegenheid die door de inzittenden van de auto was bezocht. Ook deze beelden leidde tot herkenning van de Amersfoorter door een wijkagent.

In de gestolen auto werden goederen aangetroffen die niet van de aangever bleken te zijn. Deze goederen waren afkomstig van een gepleegde auto-inbraak op 24 mei in de gemeente Zeist. De verdachte heeft tijdens het verhoor ontkend bij voormelde feiten betrokken te zijn geweest.

De verdachte is op woensdag 8 augustus voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijft in voorlopige hechtenis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie