Tour de Junior met twee Achtervelders

2 juli 2008 om 00:00 Nieuws

De voorbereidingen zijn in volle gang. Met de inschrijvingen is enkele maanden geleden al gestart. Tientallen belangstellenden uit binnen- en buitenland hebben hun deelname inmiddels aangekondigd.

ACHTERVELD - De 51e editie van Tour de Junior staat voor de deur. De populaire wielerwedstrijd voor jongere renners start dit jaar op maandag 21 juli en eindig op zaterdag 26 juli. Zes dagen lang is het dorp Achterveld weer in de ban van het jaarlijkse sportevenement.

Twee lokale renners behoren in ieder geval tot het deelnemersveld. De Achtervelders Danny Kroeze (categorie V) en Bob van den Hengel (1e jaar nieuweling) gaan proberen zich in de prijzen te rijden.

Voor de editie van dit jaar is een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Tijdens de Tourweek is het voor de renners mogelijk om bij gastgezinnen in Achterveld en omstreken te logeren.

Camping

Kamperen op de speciale Tourcamping is ook dit keer mogelijk. De organisatie was verheugd om enige tijd geleden te kunnen melden dat de deelnemers weer de mogelijkheid hebben om in Achterveld te kunnen kamperen. De familie Van de Hoven, de eigenaren van het etablissement Bed and Breakfast Klein Hoolhorst aan de Hessenweg, biedt de wielrenners en hun begeleiders opnieuw de gelegenheid tijdens de Tour de Junior van een tijdelijke camping gebruik te maken.

Programma

Verder is dit jaar het programma aangepast. Meer informatie daarover kunnen belangstellenden vinden op de website www.tourdejunior.nl.

Zoals voorgaande jaren start de Tour de Junior op maandag met het aanmelden van de renners en de ploegenpresentatie. ’s Avonds is de start van de eerste etappe, een wegwedstrijd. Het programma voor de Tourweek bestaat verder uit bergtijdritten, criteria, persoonlijke tijdritten en een klassieker. Op zaterdagmiddag wordt de wielerronde afgesloten met het slotcriterium.

Jeugdronde

Op de zondag (20 juli), voorafgaande aan de start van de Tour de Junior, wordt de vijfde jeugdronde van Achterveld afgewerkt. Speciaal voor renners die in de categorie 1 tot en met 4 uitkomen.

Zij rijden hetzelfde rondje dat voor het slotcriterium van de Tour de Junior vermeld staat. Daarna dienen alle deelnemers een tijdrit af te werken. De start is om 14.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie