Antilopenfamilie completer

1 april 2009 om 00:00 Nieuws

G-Korfbal is in de korfbalwereld al behoorlijk ingeburgerd. Maar liefst 41 korfbalverenigingen hebben een of meerdere G-Korfbal teams. Er is een G-Korfbal competitie, er worden toernooien georganiseerd en ieder jaar doen G-korfbalteams uit het hele land mee aan het Nederlands Kampioenschap.

G-korfbalteam op 25 april van start LEUSDEN - Gezellig samen sporten, dat klinkt eenvoudig. Voor de meeste sporters is samen sporten een vanzelfsprekendheid. Voor mensen met een beperking is het dat vaak niet. Toch hebben zij net als iedere sportliefhebber best behoefte aan een sportieve uitdaging. Vanaf 25 april kunnen ze terecht bij KC Antilopen die op die dag start met een G-Korfbal team.

door Anja Kroes

Op de verenigingendag in Hamershof won KC Antilopen vorig jaar een cheque van 500 euro met het idee een G-Korfbalteam op te richten. In april 2009 doet de vereniging haar belofte gestand. Zes korfbaldames, Lonneke van Woerkom, Jolien Brouwer, Adri van Leeuwen, Elly Lawerman, Plonie Mulder en Sandra Nefkens, alle zes werkzaam in het onderwijs of in de zorg, zijn de muzen van nieuwe G-team. “Door onze achtergrond kunnen we deze groep optimaal begeleiden. We weten wat er nodig is om, bijvoorbeeld, spelers met een verstandelijke beperking, zich goed te laten voelen.”

“De G staat niet voor gehandicapten”, verduidelijkt Lonneke van Woerkom eerst maar eens “Bij het korfbal kennen we teams B tot en met F. De G was dus gewoon de eerstvolgende letter van het alfabet, verder niks.”De zes dames hebben zich goed voorbereid “Er zijn gelukkig een behoorlijk aantal G-teams hier in de buurt, Nijkerk, Bennekom, Maarssen. Daar hebben we de kunst eerst een beetje afgekeken en nu zijn we dus zover dat we zelf aan de slag kunnen. We hoeven het overigens niet alleen te doen. Het idee voor het G-team wordt breed gedragen binnen de vereniging. Iedereen is erg enthousiast. We krijgen veel hulp aangeboden, zelfs van mensen die zelf al niet meer spelen. Ze komen er speciaal voor terug naar de vereniging.”Het G-team is voor iedereen toegankelijk. “Het maakt niet uit of je nu een verstandelijke of een lichamelijke beperking hebt, iedereen kan meedoen. Iedereen vanaf 12 jaar die open, vrolijk, enthousiast is en zin heeft om te sporten, als je een bal kunt vangen, ben je welkom. Spelen in het G-team is relaxed. Het plezier staat voorop, er is geen prestatiedwang. Iedereen accepteert elkaar zwakkere punten. Je ziet dat de teamleden ook heel duidelijk rekening met elkaar houden, hij kan niets met rechts, nou dan speel ik hem links aan. Er is veel respect over en weer.”

Op 25 april, staat de eerste training van het G-Team op de rol. We hebben op dit moment tien aanmeldingen en dat is mooi. Natuurlijk kunnen we meer spelers gebruiken. Maar het is niet noodzakelijk, het G-team van Nijkerk heeft acht spelers dat van Maarssen vijftien. Aantallen zeggen niets, het plezier daar gaat hem om.” Korfbal is een erg sociale sport met een hoog familiegevoel. Een G-team sluit daar naadloos bij aan. Met de komst van dit team is de Antilopenfamilie weer een stukje completer geworden.” Info: tel. 033-4322134 of gkorfbal@antilopen.nl.

Een drietal ‘muzen’ van het nieuwe G-team van korfbalvereniging Antilopen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie