Trimsalon voor hond en kat

3 februari 2010 om 00:00 Nieuws

,,En ik vond het ongelofelijk om te zien hoe de dieren onder haar handen opknapten en vaak dankzij dat opgefriste uiterlijk een nieuw baasje vonden.”

LEUSDEN - Net zoals mensen moeten de meeste honden en een aantal kattenrassen regelmatig naar de kapper. In Leusden heet Iris van Buuren van trimsalon Tot in de Haarpuntjes de geliefde viervoeters van harte welkom. Na een carrière in het hotelwezen, koos Van Buuren voor het werken met dieren. ,,Zolang ik me kan herinneren heb ik dieren. Maar pas toen ik in een dierenasiel werkte, viel het kwartje. Daar zag ik ook voor het eerst een trimster aan het werk.’’

Iedere hond en bepaalde kattenrassen hebben van tijd tot tijd vachtverzorging nodig.

,,Een goede behandeling is belangrijk voor de gezondheid van een dier.

Een vacht met klitten irriteert en kan voor huidproblemen zorgen en dat niet alleen, het maakt de hond of kat ook gevoeliger voor bepaalde parasieten.

Voor sommige hondenrassen is het raadzaam om ongeveer vier keer per jaar een trimsalon te bezoeken, voor andere rassen is één tot twee keer per jaar voldoende.

In de winter laten eigenaren vaak de haren van hun hond groeien. Ik kan me dat best voorstellen, maar je moet niet te lang te wachten.

Hoe meer klitten een vacht heeft, hoe vervelender de hoognodige trimbeurt is. Overigens kan je de trimsalon ook bezoeken om de vacht van je huisdier eens professioneel te laten wassen. Ik maak daarbij gebruik van een zogenaamde waterblazer, die droogt niet alleen maar verwijdert tegelijkertijd enorm veel dode haren.”

Van Buuren staat op kwaliteit en professionaliteit. ,,De trimsalon in een ruimte achter mijn woning is in geen geval een hobbymatig iets.

De salon is professioneel opgeze en geschikt voor katten en alle soorten honden van groot tot klein. Ik vind het vanzelfsprekend dat ik mijn kennis continue up-to-date houd door regelmatig vakcursussen te volgen.

Daarnaast krijgt ieder dier de behandeling die bij de vacht hoort, plukken, knippen, effileren of indien gewenst scheren.

Van Buuren hecht veel waarde aan service.

,,Dat heb ik meegenomen uit mijn horecatijd. Ik vind service dan ook de normaalste zaak van de wereld. In mijn trimsalon uit zich dat in bijvoorbeeld de haal en brengservice en in het feit dat ik niet iedere minibehandeling factureer. Ook bied ik de mogelijkheid om puppies kennis te laten maken met de trimsalon voor hen is er een aangepaste gratis behandeling.”

Trimsalon Tot in de Haarpuntjes, Eikenlaan 58, Leusden, 033-7115732, www.totindehaarpuntjes.nl, info@totindehaarpuntjes.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie