Culturele feestweek voor iedereen

19 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Zo exposeert het Leusdens Kunstenaarscollectief Artiplu van 29 mei tot en met 6 juni in de Marketing Village aan de Dodeweg 6 in Leusden. In Artiplu zijn inmiddels twintig kunstenaars vanuit zeer verschillende disciplines verenigd. Daarnaast is er toneel met Theater Op Tilt uit Leusden en Culdoto uit Achterveld. Zondag 30 mei in Ons Gebouw in Achterveld, zaterdag 5 juni in Het Hoekhuis in Leusden. Beide avonden is de aanvang 20.15 uur en de toegangsprijs is € 8.00. Op vrijdag 4 juni krijgt Leusden te maken met een flashmob: in de Hamershof begint een persoon te dansen, de rest volgt. Deze flashmob wordt georganiseerd door Dansstudio Pauline uit Leusden. Er dansen ongeveer 100 kids mee in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. Het nummer waar ze op dansen is van The Black Eyed Peas met ‘I gotta feeling.’ Standup comedy is vrijdag 28 mei in de IJsbreker met Jeroen Pater, Roel C. Verburg, Fuad Hassen en Jim Speelmans op het podium van De IJsbreker staan. De deur opent om 21.00 uur en om 21.30 begint de show. De entree bedraagt €7,50. Meer informatie is te vinden op www.ijsbrekerleusden.nl , www.standupcomedy.nl en www.comedyexplosion.hyves.nl.

LEUSDEN - Van 28 mei tot en met 6 juni vindt voor de derde keer het Kunst- en Cultuurfestival Leusden plaats. Op verschillende locaties in Leusden kan het publiek genieten van korenfestivals, openluchtconcerten, diverse theater- en toneelvoorstellingen, films, kinderworkshops en exposities. Het festival wordt georganiseerd door de werkgroep Cultureel Platform Leusden. Tijdens de week vol cultuur kan de inwoner kiezen uit verschillende mogelijkheden. Hieronder een greep uit het grote aanbod.

Er zijn meerdere exposities, zoals van Latent Talent, 29 mei t/m 4 juni in het Kunstgebouw Leusden aan de Eikenlaan 1. Lisiduna geeft 2 openluchtconcerten, op 28 mei en vrijdag 4 juni met ondersteuning van Impala en Vocalgroup Akkoord, op ‘t Plein. Grote afsluiter van het festival is de professionele cabaretgroep Op sterk water, zondag 6 juni te zien in De IJsbreker om 16.00 uur. De entree bedraagt €7,50.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie