Helikoptertrainingen Vlasakkers en Leusderheide

16 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - Op vrijdag 16 augustus trainen Helikopterbemanningen van de luchtmacht en militairen van de landmacht in de omgeving van de oefenterreinen Leusderheide en Vlasakkers.

De vliegbewegingen van twee Apache gevechtshelikopters en twee Chinook transporthelikopters vinden plaats op vrijdag 16 augustus tussen 9.00 tot 16.30 uur op en in omgeving van de militaire oefenterreinen Leusderheide (gemeente Leusden) en Vlasakkers (gemeente Soest). In het aangewezen oefengebied mag zo laag worden gevlogen als voor het doel van de oefening noodzakelijk is.

De oefenleider licht toe: ,,Dagelijks trainen helikopterbemanningen hier en in het buitenland. Samenwerken en opereren in teamverband is cruciaal voor de veiligheid. Alle deelnemers bereiden de oefening tot in de detail voor en proberen er het maximale uit te halen. Maar niet alleen de oefenwaarde staat centraal. Niet onbelangrijk en zeker een element dat wordt meegenomen in de planning, is de spreiding van oefeningen door heel Nederland. Daarom trainen we ook hier."

Met deze oefening wordt de samenwerking tussen eenheden van het Defensie Helikopter Commando en 11 Luchtmobiele Brigade getraind. Het biedt de mogelijkheid om missies en procedures samen te beoefenen. Door een hoge graad van geoefendheid beschikt de Nederlandse krijgsmacht over eenheden die snel inzetbaar zijn voor vrede en veiligheid, waar ook ter wereld.

Informatie en klachten

Het kan zijn dat omwonenden overlast ondervinden. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033. Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of Teletekst pagina 766.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie