Afbeelding
Politie.nl

Date is niet wat het lijkt; twee mannen met geweld beroofd in Leusden

20 november 2020 om 16:33 Misdaad

LEUSDEN In ruim een week tijd zijn twee mannen in Leusden slachtoffer geworden van een gewelddadige beroving nadat ze een afspraak hadden gemaakt met een vrouw. Op de afgesproken locatie, nabij de Schammersteeg, werden de mannen beroofd door een groep jongens.

Het meest recente incident vond plaats op donderdagavond 19 november. Een 17-jarige jongen had een afspraak gemaakt met een jonge vrouw via een online datingapp. Op het moment dat hij arriveert, staat het meisje op hem te wachten. Echter, kort nadat ze samen op de scooter vertrekken komen er vijf jonge mannen op hun aflopen. Dit gebeurt ter hoogte van de Schammersteeg. De 17-jarige jongen krijgt klappen en moet zijn waardevolle spullen en schoenen afgeven. De jongen gaat er op zijn sokken vandoor en belt de politie. Het onderzoek leidde echter niet tot het gewenste resultaat: de vijf jongens en het meisje komen ze niet meer tegen.

Ruim een week eerder, op woensdagavond 11 november rond 22.00 uur, komt een 30-jarige man in een soortgelijke situatie terecht. Hij ontmoet dezelfde jonge vrouw, bij dezelfde plek: de Schammersteeg. De betreffende man en de jonge vrouw praten wat, waarna vijf á zes mannen op de man duiken en hem mishandelen en beroven. 

SIGNALEMENT De jonge vrouw had ten tijde van de dates donkerbruin haar en werd 1.70 meter geschat. Ze droeg een donkere jas. Tijdens het eerste voorval, op 11 november, droeg ze een gele joggingbroek met een witte streep van boven naar beneden. De tweede keer, op 19 november, droeg ze een zwarte broek.

De jonge mannen droegen in beide gevallen donkere outfits. Op 11 november droeg één jongen een rode jas inclusief bontkraag en een zwarte sjaal. Hij was rond de 1.80 meter lang en de slachtoffers schatten hem 20 jaar oud. Bij het tweede incident op 19 november viel één jongen op omdat hij dik was, hij had een lichte huidskleur en was ongeveer 1.80 meter lang.

De politie doet onderzoek naar de gewelddadige berovingen en is op zoek naar getuigen. Tips kunnen worden doorgegeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie