Afbeelding
Archief BDUmedia

Leusdense machinist veroordeeld voor seks met jongen in trein

24 december 2020 om 13:53 Misdaad

LEUSDEN De rechtbank heeft donderdag een 60-jarige man uit Leusden, een machinist, veroordeeld voor het hebben van een seksuele relatie met een deels minderjarige jongen. De seksuele handelingen vonden vijftien jaar geleden plaats, onder meer in de cabine van een rijdende trein. De verdachte krijgt een gevangenisstraf van 8 maanden, met een proeftijd van twee jaar. 

De verdachte en het slachtoffer ontmoetten elkaar voor het eerst in 2000, toen het slachtoffer 14 jaar was. De jongen had een grote passie voor treinen en vroeg aan de verdachte of hij in de cabine van een Thalys mocht kijken. Dat mocht van de verdachte. Vervolgens nodigde de verdachte hem uit om op de trein mee te rijden naar het rangeerterrein. Ook nam de machinist hem mee naar Brussel. Na enige tijd bracht de verdachte het onderwerp ‘seks’ ter sprake en begonnen tijdens de treinritjes de seksuele handelingen. Het slachtoffer wilde dit naar eigen zeggen niet, maar door het aandringen en het zeuren van de verdachte ging het slachtoffer er toch in mee.

BEWIJS Volgens de rechtbank is bewezen dat op twee momenten sprake was van het onder dwang seksueel binnendringen van het slachtoffer. De verdachte bekent dat ze jarenlang een seksuele relatie hadden, maar ontkent het seksueel binnendringen. De rechtbank twijfelt echter niet aan de ‘uitgebreide en gedetailleerde’ verklaringen van het slachtoffer. Zo wist hij niet alleen te vertellen op welk traject of op welk station de feiten hebben plaatsgevonden maar kreeg de rechtbank ook de specifieke details rondom de seksuele handelingen te horen. Daarnaast ondersteunen ook de verklaringen van de verdachte en van de getuigen, de collega’s van de machinist, het verhaal van het slachtoffer. In 2013 werd de verdachte al ontslagen nadat zijn werkgever hem confronteerde met de aantijgingen van het slachtoffer. 

Het wordt de verdachte door de rechtbank zwaar aangerekend dat hij misbruik heeft gemaakt van zijn positie. Zo stelt de rechtbank dat ,,het slachtoffer kwetsbaar was, een grote passie voor treinen had en hem als een vaderfiguur zag’’. Zo werd een afhankelijkheidsrelatie gecreëerd. Het slachtoffer was zestien jaar toen de verdachte tweemaal, onder drang, seksueel binnendrong bij het slachtoffer. Gezien het feit dat de ontucht in de jaren ervoor verjaard is, kan de verdachte hiervoor niet meer worden vervolgd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie