Afbeelding
Politie.nl

Politie zoekt jonge verdachten van beroving en poging tot straatroof in Leusden

14 september 2023 om 07:50 Misdaad

LEUSDEN De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot straatroof en een beroving in Leusden. Op donderdag 7 september werd een twintigjarige man beroofd van zijn e-bike. Drie dagen laten werd hetzelfde geprobeerd bij een zestienjarige jongen. Beide keren waren meerdere jongeren tussen de 16 en 18 jaar betrokken. 

Zondagavond 10 september rond 22.00 uur is op de Groene Zoom een 16-jarige jongen van zijn fiets getrapt en gepoogd te beroven. De 16-jarige jongen uit Leusden fietste over de Groene Zoom in de richting van de Noorderinslag toen zijn weg werd geblokkeerd door groepje jongens. Dit was ter hoogte van de Burgemeester de Beaufortweg. Toen hij erlangs reed, gingen ze achter hem aan. Twee van de jongens reden samen op een fat bike. Een derde reed op een gewone stadsfiets.

Een van de jongens op de fat bike schopte tegen de fiets van de 16-jarige jongen aan waardoor hij ten val kwam. Er werd gepoogd de jongen te beroven maar dat mislukte omdat er iemand langs liep.

SIGNALEMENT

Van drie jongens is er een signalement. Mogelijk zijn er meer jongeren bij betrokken.

Jongen 1: 16-18 jaar, donkere broek met donker t-shirt, donkere krullen bovenop zijn hoofd met opgeschoren zijkanten, slank postuur ongeveer 1,80 meter lang, donkere huid.

Jongen 2: 16-18 jaar, 1.70 meter lang, donkere kleding, donkere huid.

Jongen 3: 16-18 jaar, donkere huid, iets kleiner dan de andere twee.


BEROVING

Op donderdagavond 7 september rond 21.00 uur is een 20-jarige man beroofd van zijn e-bike op de Asschatterweg op een vergelijkbare manier. Zijn weg werd geblokkeerd door een groep van ongeveer tien jongeren. Nadat hij de groep had gepasseerd, werd hij achtervolgd door een jongen op een rode scooter en werd van zijn fiets getrapt. Toen hij op de grond lag, werd zijn e-bike door iemand gestolen. De groep ging verder in de richting van het centrum.

Van de jongen die de man van zijn fiets trapte, is het volgende signalement: reed op een rode scooter, ongeveer 16 jaar, stevig postuur, rond hoofd, droeg een strakke donkere joggingsbroek en een donkere jas.

De politie vraagt om tips via dit tipformulier, of bel met 0900-8844.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie