De rechtbank in Utrecht.
De rechtbank in Utrecht. rechtbank.nl

Leusdense jongen reed onder invloed van lachgas toen hij ongeluk veroorzaakte

19 februari 2021 om 18:41 Ongeval

LEUSDEN (JPU) Een nu 18-jarige jongen uit Leusden die 14 maanden geleden op de Beaufortlaan in Soest een ongeluk heeft veroorzaakt waarbij drie gewonden zijn gevallen, reed onder invloed van lachgas. Hij wordt ook beschuldigd van veel te hard rijden. Dat bleek vrijdag in de rechtbank in Utrecht.

De jongen reed ook zonder de in de begeleiderspas van zijn rijbewijs vermelde begeleiders. De bestuurder reed bovendien 120 kilometer per uur waar 30 is toegestaan. Hij verloor de controle over zijn stuur en hij knalde frontaal op een boom. Zijn auto was total loss. Hij moest zelf door de brandweer uit zijn wagen worden gezaagd.

Ook zijn twee passagiers raakten zwaargewond. Een passagier liep een gebroken pols op en meerdere breuken. De andere passagier liep een gebroken borstbeen op en een wervelfractuur. De verdachte is nu 18 jaar oud. De zaak dient toch bij de kinderrechter omdat de verdachte minderjarig was toen het ongeluk gebeurde. De zitting is voor een groot deel achter gesloten deuren. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak moest worden uitgesteld, omdat de jonge verdachte van advocaat was gewisseld. De verdachte wilde toch weer zijn oude advocaat. Maar die advocaat was vrijdag met vakantie. De zaak gaat verder op 4 juni.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie