Afbeelding
CBA Amersfoort

Weekend van de Begraafplaats: ‘bezoekers welkom op Rusthof’

9 mei 2021 om 14:40 Activiteiten

LEUSDEN Het weekend van de Begraafplaats wordt dit jaar gehouden van vrijdag 28 tot en met zondag 30 mei. Het thema van dit jaar is Begraafplaats: vol liefde. Tijdens het weekend organiseren begraafplaatsen in Nederland diverse activiteiten. Op de Begraafplaats de Rusthof in Leusden zijn bezoekers welkom.

Vanwege coronamaatregelen zijn groepsrondleidingen op de begraafplaats niet mogelijk, zelfstanding een wandeling maken kan echter wel. ,,Bezoekers kunnen dan zelf ervaren welk mooiterrein er met vakmanschap, zorg en aandacht beheerd worden door medewerkers en vrijwilligers. En dat onze begraafplaats iedereen, altijd, in alle stilte en schoonheid verwelkomt”, aldus de Rusthof.

Begraafplaats de Rusthof nodigt bezoekers uit voor het maken van een wandeling over het gedenkpark. Begraafplaats Rusthof ligt aan de rand van Landgoed Den Treek en is sinds 1932 in gebruik. Op de begraafplaats is veel te zien. Zoals de broedhoop voor ringslangen, vele nestkasten maar ook de gebouwen, de bomen, de graven en bijzondere monumenten. Dit is vastgelegd door een medewerker van Rusthof en is als expositie te zien op de rechterhoofdlaan. Er zijn graven van bekende inwoners van Amersfoort, zoals Wim Jaguet en Toon Tieland. Ook is er een indrukwekkend Sovjet Ereveld waar 865 oorlogsslachtoffers begraven liggen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie