Remco Reiding op het Sovjet Ereveld.
Remco Reiding op het Sovjet Ereveld. Ewerdt Heideman/Smulders Audiovisueel

Rondleiding over Sovjet Ereveld door journalist Remco Reiding

29 augustus 2022 om 14:29 Activiteiten

LEUSDEN Stichting Sovjet Ereveld organiseert aanstaande zondagochtend 4 september een publieksrondleiding op het Sovjet Ereveld in Leusden. Hier liggen 865 oorlogsslachtoffers begraven. De rondleiding wordt verzorgd door onderzoeker/journalist Remco Reiding, die honderden Sovjetsoldaten identificeerde en van meer dan tweehonderd oorlogsslachtoffers de nabestaanden traceerde. 

Reiding vertelt hoe de oorlogsslachtoffers hier zijn terechtgekomen, wat ze hebben meegemaakt, hoe de opsporing van nabestaanden is verlopen en hoe de impact van de oorlog op de families is geweest. Ook staat hij stil bij een aantal bijzondere grafstenen.

Er wordt in samenwerking met de Oorlogsgravenstichting ook een bezoek gebracht aan de naastgelegen oorlogsgraven op begraafplaats Rusthof. Hier liggen ongeveer 175 Nederlandse en 230 andere geallieerde oorlogsslachtoffers begraven.

De rondleiding begint om 11.30 en duurt ruim een uur. De kosten voor deelname zijn vijf euroer person. Aanmelden is noodzakelijk en kan via rondleidingen@sovjet-ereveld.nl.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie