Dounia, Kasim, Sidney en Charlie vinden de berenjacht wel leuk.
Dounia, Kasim, Sidney en Charlie vinden de berenjacht wel leuk. Foto Rinus van Denderen

Leusden stijgt met stip op landelijke berenkaart

14 april 2020 om 14:46 Corona Coronavirus

LEUSDEN Leusden stijgt 'met stip' op de landelijke (beren)kaart! Want Leusdenaren hebben na de oproep op de website van de krant en in de Leusder Krant, in de week voor Pasen in grote getale knuffelberen aangemeld op de (interactieve) website www.berenjachtkaart.nl.

Op de landelijke berenkaart liep tussen zondagavond 5 april en dinsdag na Pasen (om 14.00 uur) het aantal beren gestaag op: van 33.273 tot 37.741. Maar in diezelfde tijd steeg in Leusden het aantal beren van 40 naar maar liefst 261.

In Achterveld, dat deel uitmaakt van de gemeente Leusden, staan 11 beren op de kaart: drie meer dan ruim een week eerder. Door het grote aantal aanmeldingen is Leusden op de landelijke berenkaart inmiddels de nummer
twee van de provincie, na de stad Utrecht inclusief Leidsche Rijn (met 773 beren) en is dus ook Amersfoort (200 beren) ruimschoots voorbij. Laat staan gemeenten als Barneveld (39 beren) en Woudenberg (58 beren).

In het hele land mogen al die beren, zolang de 'lockdown' nog duurt, naar buiten kijken, naar de kinderen die, alleen of met hun ouders, in het voorbijgaan naar ze zwaaien…

Sandra van den Bovenkamp
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie