Burgemeester Bouwmeester: ,,Blijf afstand houden. Doe het voor elkaar!''
Burgemeester Bouwmeester: ,,Blijf afstand houden. Doe het voor elkaar!'' Gemeente Leusden

Burgemeester Bouwmeester: ,,Blijf afstand houden. Doe het voor elkaar''

15 juli 2020 om 15:34 Corona

LEUSDEN In de laatste nieuwsbrief van het college van burgemeester en wethouders voor het zomerreces, richt burgemeester Bouwmeester zich tot de Leusdense bevolking. Wij publiceren hieronder de integrale tekst van zijn open brief aan de inwoners van de gemeente Leusden.

Op 15 maart, bijna 4 maanden geleden, berichtte ik u voor de eerste keer over het virus dat ons hele land in zijn greep kreeg. Net daarvoor hoorde ik over de eerste besmetting in onze gemeente. Een week later kreeg ik het bericht dat er 2 inwoners waren overleden die met het virus waren besmet. We waren nog onwetend over wat er op ons af zou komen en hoe lang dat zou gaan duren.

STILLE WERELD Wat volgde, waren onzekere maanden waarin ons normale leven vrijwel tot stilstand kwam. De drukke maatschappij die we gewend waren, veranderde in rap tempo in een onwerkelijke, stille wereld. Een wereld die mensen soms ook angstig en eenzaam maakte. Mensen hadden allerlei vragen: hoe gaat het met mijn werk, mijn studie, mijn toekomst, mijn gezondheid, mijn ouders, mijn kinderen?

Geleidelijk kwam er meer ruimte voor ontmoeting. Daar ben ik heel blij mee. We hebben meer bewegingsvrijheid. En dat hebben we samen voor elkaar gekregen. Daarvoor is veel van u gevraagd: als inwoner, ondernemer, of maatschappelijke organisatie. Iedereen heeft aan den lijve ondervonden hoe het is om niet meer normaal ‘je ding te kunnen doen’. Ik ben ongelooflijk trots op u, dat we ons staande hebben gehouden. En hoe we ook nu met z’n allen de schouders eronder zetten om de versoepelingen mogelijk te maken. Petje af voor zoveel veerkracht.

STAPJE TERUG Als gemeente hebben wij de afgelopen maanden hard gewerkt om u zo goed mogelijk te ondersteunen. Met informatie, directe hulp, toewijzing naar hulp, ondersteunende maatregelen, enzovoort. Nu u meer mag, voelt het goed om als gemeente een stapje terug te doen. En ons weer bezig te gaan houden met zaken die de afgelopen tijd zijn blijven liggen. We stoppen daarom met de wekelijkse corona-update in de Leusder Krant.

Uiteraard blijft alle relevante informatie over corona en de maatregelen die gelden beschikbaar op onze website: www.leusden.nl/coronavirus. Als de situatie erom vraagt, passen wij onze informatie aan.

IN CONTACT De techniek heeft ons de afgelopen tijd enorm geholpen om met elkaar en met u in contact te kunnen blijven. Nu zie ik ernaar uit om u weer ‘gewoon’ te kunnen spreken. Dat kan gelukkig ook. En sinds afgelopen week vergadert onze gemeenteraad weer in het Huis van Leusden. De vergaderingen fysiek bijwonen kan nog niet, maar u kunt ze wél online volgen.

Nu we weer langzaamaan kunnen genieten van opnieuw verworven vrijheden, vraag ik u aandacht te blijven houden voor mensen in onze gemeente die kwetsbaar zijn. Blijf afstand houden. Doet u het niet voor uzelf, doe het dan voor Achterveld, Leusden en Stoutenburg. Doe het voor elkaar! 

Gerolf Bouwmeester, burgemeester

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie