Jongeren kunnen onder meer meedoen aan een graffity-workshop.
Jongeren kunnen onder meer meedoen aan een graffity-workshop. Daniel van de Haterd

Cadeaubonnen voor jongeren die activiteiten ontplooien deze zomer

15 juli 2020 om 10:46 Activiteiten

LEUSDEN Leusden doet mee met Jeugd Aan Zet in crisistijd. De overheid heeft een bedrag van 10.000 euro ter beschikking gesteld voor projecten met jongeren van 12 tot en met 18 jaar in gemeenten met maximaal 60.000 inwoners. Deelnemende jongeren worden geactiveerd om iets voor een ander te doen in coronatijd. En dan voornamelijk in de zomervakantie, dus de maanden juli en augustus.

,,Uiteraard willen we in de gemeente Leusden de Jeugd Aan Zet hebben! Het jongerenwerk van Lariks en de gemeente Leusden hebben samen met jeugd een opzet gemaakt voor een drietal projecten rondom bewegen, ontmoeten en muziek. De opzet is goedgekeurd en we krijgen het geld beschikbaar voor deze zomer", vertelt projectleider Lennert Bont.

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar in Leusden en Achterveld kunnen zich deze zomer bezig houden met één (of meer) van drie projecten en op deze manier talenten ontdekken en ontwikkelen, leren samenwerken en daar niet alleen een cadeaubon van 50 euro voor krijgen; ze kunnen de actieve uren ook gebruiken als maatschappelijke stage of zelfs studiepunten opleveren in het kader van Maatschappelijke Diensttijd voor het schooljaar 2020-2021."

GRAFFITIWORKSHOP JOP Jongeren krijgen de kans om via een participatieproject een graffiti-workshop organiseren en meer jongeren mobiliseren om mee te denken over verdere aanpassingen van de JOP (Jongeren OntmoetingsPlek) aan de Bavoortseweg in Leusden. Het doel is voor de jongeren om te leren van alles wat komt kijken bij de opzet en het uitvoeren van een workshop. Wat wil je precies veranderen en hoe doe je dit dan? Hoe betrek je andere jongeren en hoe gaan we ervoor zorgen dat iedereen weet welke toffe veranderingen jullie organiseren?

BEWEEGPARK Op de locatie aan de Bavoortseweg draait veel om sport; op het skatepark, bij Impala en andere verenigingen. Wat nog wel gemist wordt is een buiten beweegpark. Bekend is dat een aantal jongeren hier graag verandering in ziet. Wat is hier voor nodig? Hoe maak je hier een goed plan voor? Hoe krijg je de gemeente en verenigingen mee? Jongeren krijgen de kans om deel te nemen aan het project met als einddoel een goed plan en mogelijk een begin aan het beweegpark in Leusden. Niet alleen doen ze hiermee iets goeds voor de hele omgeving, maar ze leren veel over wat er komt kijken bij een dergelijk project. Dit project geeft ruimte voor participatie van ongeveer tien jongeren. 

DJ/BEATS/RAP Jongeren hebben interesse aangegeven in muziek en cultuur in de breedste zin van het woord. Zij willen (in samenwerking met professionals) workshops voor jongeren organiseren met muziek, rap, cultuur. Cultuurpodium Fort33 wil de jongeren ondersteunen bij het organiseren van culturele activiteiten. De jongeren leren vaardigheden, zoals organiseren van workshops, promotie en het begeleiden van jeugd en alles wat daarbij komt kijken. De workshops komen na afloop samen in een, door de jongeren georganiseerde, eindvoorstelling waar de jeugd wat ze hebben geleerd kunnen tonen aan andere jeugd. De voorstelling zal plaatsvinden op donderdag 6 augustus 2020 en is voor een breed publiek op dezelfde locatie.

Uiteraard houdt de organisatie rekening met de coronamaatregelen. De workshops geven ruimte aan ongeveer twintig jongeren. De participatieprojecten voor en door jongeren kunnen al gelang de vraag van de jongeren langer dan acht weken doorlopen. Opgeven kan via fort33@lariks-leusden.nl en Jong In Leusden (facebook of instagram) of neem contact op met projectleider Lennert Bont via 06-25233216 voor meer informatie.

Sandra van den Bovenkamp
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie