Afbeelding
Raw Only
Column

Showtime!

10 juni 2020 om 11:00 Column Knipoogje

Het is 10 juni. Ik ben al drie maanden 52, maar de verjaardag is nog steeds niet helemaal gevierd. Corona gooide roet in de taart.

Zo kon ik pas vorige week mijn cadeaubon verzilveren: een verrassing van mevrouw Bosmans, waar ik drie maanden op moest wachten en naar heb zitten gissen. Twee jaar geleden hield ze haar cadeautje voor mijn vijftigste ook al tot het laatste moment geheim. Ze had me toen gek gemaakt met de hint ‘broek uit’, maar pas toen we voor de deur stonden van de tattooshop, viel het kwartje. Een guilty pleasure ging in vervulling: het logo van Parmaham, getatoeëerd op mijn linker bil. Ja, je bent een lekkerbek of niet.

Dit jaar moest ze vanwege de crisis drie maanden zwijgen, tot we vorige week eindelijk terecht konden bij MIA Music. Mia Music? Opnieuw zakte mijn broek af en een tweede kwartje viel. Drumles!

U mag best weten dat uw columnist tot de beste luchtdrummers van de wereld behoort. Sterker nog, in de auto weet ik tussen het schakelen en sturen zelfs de mooiste nummers weg te tikken op het dashboard. Daar kan die ouwe Zuiderwijk (71) van de Earring nog een puntje aan zuigen. Maar eenmaal achter echte trommels, raakte ik letterlijk van slag.

U mag best weten dat uw columnist tot de beste luchtdrummers van de wereld behoort

Barry Hay was nog maar net begonnen aan zijn eerste zin – I've been driving all night… – of mijn handen en voeten zaten al verstrikt in het ritme van Radar Love. Oei, hier wrong zich ineens de coördinatie van een 50-plusser. Dat wat nog heel wat leek in mijn Fiatje, sloeg in deze muziekschool helemaal nergens op. Ja, op een paar trommels en bekkens, maar muzikaal mocht het geen naam hebben. Na een half uurtje beginnersgehannes gingen dan ook de stokken in de lucht en slikte ik mijn lesje in nederigheid. Daar ging mijn gedroomde avondvullende show in een volgepakt Theater de Tuin.

Wat dat betreft was ik overigens niet de enige teleurgestelde dromer, want ons theater laat zich voorlopig door niemand volpakken. Corona-maatregelen houden het dorpspodium de rest van dit jaar leeg. Slecht nieuws voor Leusdense cultuurminnaars, vorige week. Alsof zo’n moderne robotmaaier ineens de macht over het stuur verliest en al je mooie bloeiers grijpt. Leeg is De Tuin. Afschuwelijk.

Met alle respect voor de vele vrijwillige Tuinmannen en -vrouwen, maar kunnen we van deze culturele nood geen deugd maken? Laten we samen eens brainstormen over tien zomerconcerten in de mooiste tuinen van Leusden: ‘De Tuin on Tour’. Werkloze artiesten staan te springen, publiek is er genoeg en volgens mij staat er nog genoeg koffie, thee en wijn in de Tuinkast. En wordt het te frisjes, dan zijn er vast nog wel wat Leusdense boeren met hooibalen en stallen.

Dan beloof ik u een slotact met een mini-drumsolo in september op Den Heyligenberg. And the newsman sang his same song. Oh, one more radar lover gone.

Marco Bosmans, bosmans@xmsnet.nl.

Sandra van den Bovenkamp
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie