Afbeelding
SNO Leusden

Ondanks lockdown honderden sportende kinderen in Leusden

14 januari 2021 om 13:22 Corona

LEUSDEN Op de sportvelden van Roda’46 zijn ruim 250 kinderen, verdeeld over drie dagen en twee groepen, bezig geweest met een alternatief bewegingsonderwijs. Er sporten per dag circa tachtig kinderen tegelijk op een groot voetbalveld, verdeeld in zes veldjes. ,,Het blijft prachtig om te zien dat kinderen in no-time zo goed kunnen samen werken tijdens het sporten, terwijl sommige elkaar nog nooit hebben gezien. De begeleiding doet mee, er is geen drempel en er is fantastisch veel sportief plezier. Daar worden we blij en sterk van, want sporten is zo veel meer dan alleen bewegen en juist in deze tijd zo ongelooflijk waardevol”, aldus initiatiefnemer Sjoerd Versteeg.

De lessen zijn mogelijk gemaakt door samenwerking tussen buurtsportcoaches, studenten van Stichting sportXperience en het team van de sportieve naschoolse opvang (SNO), waaronder ook een bevoegd vakleerkracht. ,,Wij zijn het vertrouwen van de ouders, het onderwijs en de gemeente Leusden dankbaar, want zonder vertrouwen geen aanbod”, vervolgt Versteeg. Deelname is vrijblijvend en kosteloos. ,,We vragen de kinderen wel om statiegeldflessen mee te nemen voor onze inzamelingsactie, waarmee we momenteel het essentiële belang van de sportverenigingen centraal proberen te stellen.”

WIN-WIN De scholen worden momenteel belast met het verzorgen van de hoge aantallen binnen de noodopvang, de zorgbehoevende leerlingen en het onderwijs op afstand. ,,Doordat wij drie keer in de week deze beweeglessen bieden, kunnen de kinderen sporten en ontladen en hebben de ouders even hun handen vrij. Dat zorgt er in sommige gevallen voor dat er geen beroep wordt gedaan op de noodopvang op school. Een win-win situatie.” Ouders zijn enthousiast en werken volgens de opvangorganisatie coronaproof mee. 

,,Vaardig in bewegen is een belangrijk thema binnen het lokaal sportakkoord. Er is in de gemeente Leusden, onder andere door het lokaal sportakkoord een prettige sportieve en gezonde flow ontstaan het afgelopen jaar. Die positieve flow gaat ons allen na corona heel veel sportief succes en bovenal plezier brengen, daar ben ik van overtuigd.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie