Directeur Remco Thiecke van Succlean luistert naar het lovende juryrapport dat werd voorgelezen door jurylid en wethouder Patrick Kiel.
Directeur Remco Thiecke van Succlean luistert naar het lovende juryrapport dat werd voorgelezen door jurylid en wethouder Patrick Kiel. Rinus van Denderen

Schoonmaakbedrijf Succlean wint Stimuleringsprijs voor Ondernemend Leusden 2021

11 april 2022 om 20:47 Economie

LEUSDEN Het Leusdense schoonmaakbedrijf Succlean is de winnaar geworden van de Stimuleringsprijs voor Ondernemend Leusden 2021. De prijs werd vanavond (maandag 11 april) uitgereikt tijdens het Ondernemerscongres bij ECI op bedrijventerrein De Horst. 

door Daan Bleuel

Wethouder Patrick Kiel van Economische Zaken reikte de prijs uit aan Remco Thiecke die -volgens het juryrapport- letterlijk met een emmer en een spons zijn bedrijf vanuit zijn woning startte. ,,In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een allround schoonmaakbedrijf met op dit moment meer dan 100 werknemers. Ongeveer tien daarvan heeft een afstand tot de arbeidsmarkt’’, aldus het juryrapport. 

KLANTEN Succlean bedient in een straal van zo’n 20 kilometer rond thuisbasis Leusden verschillende klanten, waaronder eigenaren van kantoren en andere bedrijven, hotels, zorginstellingen en verenigingen van eigenaren. 

Het juryrapport refereerde ook aan de moeilijk jaren die het bedrijf gedurende de corona-pandemie meemaakte. Kantoren sloten, omdat medewerkers vooral thuis aan de slag gingen. In die periode toonde de directie van het bedrijf veerkracht en ontplooide nieuwe activiteiten om het verlies aan omzet te compenseren. 

NIEUW PAND Met succes; het bedrijf betrok in 2021 zelfs een nieuw pand op kantorenpark De Horst. Voor de komende jaren streeft het bedrijf naar een verdubbeling van het aantal medewerkers. Wel zal de directie zich voorlopig als de nabije regio als werkgebied blijven richten. 

Volgens wethouder Kiel, die de prijs uitreikte, moest de jury kiezen uit ‘vele tientallen bedrijven die werden voorgedragen’. Dat was dus een taaie klus voor de vakjury die dit jaar -naast wethouder Kiel- bestond uit Yvette van der Willik, Nils Zelle, Stan van den Wildenberg en Ton Voortman. 

ANNEMARIE VAN GAAL Op het drukbezochte ondernemerscongres was verder Annemarie van Gaal te gast die een inspirerende spreekbeurt hield. Het congres vond plaats bij software-ontwikkelaar ECI dat sinds enige tijd is gevestigd in het voormalige Afas-kantoor op bedrijventerrein De Horst.  

De bekende ondernemer Annemarie van Gaal hield een lezing voorafgaand aan de prijsuitreiking.
Het voormalige Afas-theater vormde het decor voor het Leusdense Ondernemerscongres.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie