Afbeelding
Daan Bleuel

Jaarlijkse Bouwkamp nadert einde

28 augustus 2020 om 10:00 Evenementen

LEUSDEN Het is alweer bijna voorbij. Het jaarlijkse Bouwdorp, dat dit jaar -vanwege coronaperikelen- als Bouwkamp werd betiteld, loopt vrijdagmiddag weer ten einde.

Later vandaag (vrijdag 28 augustus) zal wethouder Patrick Kiel met de prijsuitreiking het sterk versoberde evenement, dat zoals altijd op het parkeerterrein bij Fort33 (voorheen De IJsbreker) werd gehouden, om ongeveer 14.00 uur afsluiten. Dat zal het plezier dat de bezoekende kinderen de afgelopen dagen hebben gehad er niet minder om maken. 

APPLAUS ,,Het is net alsof je de hele dag applaus krijgt als je hier rondloopt.’’ Lennert Bont, coördinator van het organiserende Fort33, kijkt breed grijnzend om zich heen naar de Leusdense jeugd die met verwoed fanatisme voortdurend kloppende geluiden produceert. Niet alle bouwwerken ogen even solide, maar dat mag de pret niet drukken. ,,Er zijn hier nu zo’n 275 kinderen’’, vertelt Bont. ,,Normaal gesproken zijn dat er zo’n 450.’’ Ook het programma is aanzienlijk versoberd. Zo zijn er nauwelijks activiteiten rond het timmerdorp. Géén disco, géén bonte avond en dat soort dingen. ,,Daarom hebben we de prijs dit jaar ook wat aangepast’’, vertelt Bont die allang blij is dat het evenement in deze vorm doorgang kon vinden.


In tegenstelling tot andere jaren zijn bezoekers vanwege corona niet welkom op het Bouwkamp.               Daan Bleuel 

Maar er zijn meer aanpassingen gedaan aan de normale routine. Zo kunnen de kinderen in bepaalde tijdslots worden gebracht en gehaald om ongewenste filevorming bij het halen en brengen zoveel mogelijk te voorkomen. Het bouwmateriaal werd al op de afgebakende bouwplekken neergelegd. Andere jaren moesten de kinderen het hout bij een depôt op het terrein zelf gaan halen. Ouders en verzorgers werden nadrukkelijk van het terrein geweerd. Ook dat is anders dan normaal. Alles om het besmettingsgevaar met het coronavirus onder contrôle te houden.

STORM Om veiligheidsredenen werden de bouwactiviteiten woensdagochtend stilgelegd. Door de storm die over ons land trok dreigden onveilige situaties. ,,Uiteindelijk hadden we meer last van de regen dan van de wind’’, vertelt Lennert Bont. ,,Maar om 12.00 uur ‘s middags konden we weer verder.’’ 

Ongelukken zijn er eigenlijk ook niet gebeurd. ,,Afgezien van een enkele splinter en iemand die een spijker in zijn voet kreeg’’, aldus Bont. Ook de wespen laten zich traditiegetrouw weer volop zien tijdens de bouwactiviteiten. Ernstige conflicten tussen mens en dier bleven tot nu toe ook echter uit. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie