Het deelnemersaantal was lager, maar de organisatie was al lang blij dat het door kon gaan.
Het deelnemersaantal was lager, maar de organisatie was al lang blij dat het door kon gaan. Frits de Ruig

Extreem veilig Bouwdorp was een uitzondering in de regio

31 augustus 2020 om 11:03 Evenementen

LEUSDEN Wat in alle omliggende gemeentes in Utrecht niet is gelukt, daar is Leusden wel in geslaagd: een bouwdorp organiseren in coronatijd.

Jaschenka Schimmel, al 34 jaar vrijwilliger en hoofd coördinatie van Bouwdorp: ,,Met dank aan de gemeente die een vergunning heeft verleend, waardoor dit initiatief dus ook voor de 36ste keer door kon gaan. Dit kon omdat we het protocol van zomerkampen hebben gebruikt, omdat deze al door het RIVM waren goedgekeurd.” Dus heette Bouwdorp dit jaar Bouwkamp.

SOBER Er waren dit jaar wel minder kinderen: 280 in plaats van de gebruikelijke 450. En er mochten geen ouders op het terrein. De kinderen werden in drie tijdssloten gebracht en gehaald. Er waren ook geen extra activiteiten zoals de kleedjesmarkt, de disco-avond, de springkussens of het knutselen. 

En het hout werd van tevoren voor een deel al uitgedeeld in vaste plekken op het terrein, zodat de jeugd meteen aan de slag kon met bouwen. Dit werd zowel door de kinderen als de ouders met veel enthousiasme onthaald, waardoor de organisatie overweegt om dit volgend jaar weer te doen. Corona of niet.

EXTREEM VEILIG De dagen werden ook gevuld met bezoekjes van de politie en de brandweer die het thema ‘Hulpdiensten’ vorm gaven. En LHV en Antilopen zorgden voor de sportieve intermezzo’s tussen het bouwen door.  Op vrijdag werd Bouwkamp 2020 afgesloten met een buitendisco van Versus Events en wethouder en loco-burgermeester Patrick Kiel mocht de prijzen uitreiken aan de winnaars van Bouwkamp.

Volgens wethouder Patrick Kiel was er voorheen twijfel bij de gemeente of Bouwkamp 2020 wel veilig genoeg zou zijn in deze bijzondere tijden, maar nadat hij na één rondje op het terrein zeven politiebureaus, vijf brandweerkazernes en ontelbare ziekenhuizen was tegengekomen, was het Bouwkampterrein waarschijnlijk het meest veilige plekje in heel Leusden op dat moment.

SPONSORS Doordat de vergunning pas vier weken van tevoren akkoord was, moest alles snel worden geregeld. Met dank aan veel sponsors en natuurlijk de onmisbare vrijwilligers is het toch gelukt. Alle sponsors hebben in natura geleverd. Bras 73 de T-shirts voor de vrijwilligers, winkeliersvereniging de Hamershof de keycords, Fietsen van Greefhorst partytenten, Fruithandel Roest gratis appels voor de jeugd. Speelgoed Leusden heeft een bijdrage geleverd aan de gratis veiligheidsbrillen die de organisatie heeft uitgedeeld.

De gemeente en Pannenkoekenboerderij de Hakhorst zorgden voor gratis ijsjes, Jumbo Wahle en Eten bij Dirk Zuid gratis hotdogs en Jumbo de Bizezenkamp snoep voor alle kinderen. Zwembad de Octopus vrijkaartjes als prijs voor de winnaars, Karwei Leusden de onmisbare spijkers. De Kringloop Amersfoort-Leusden een vriezer voor alle ijsjes en Albert Hein Leusden, Kippie Leusden en Jacco’s Cafetaria lunch voor de vrijwilligers en BBQ On korting op de afsluitende barbecue voor dezelfde vrijiwlligers.

Patrick Kiel en Jonathan Hellenthal, Nathan Oosterom en Jasper van de Veen bij hun winnende brandweerkazerne.
Het thema dit jaar was 'hulpdiensten'en zowel de brandweer als de politie kwam daarvoor langs.
De afsluitende buitendisco door Versus Events.
Wethouder Patrick kiel reikt de eerste prijs uit.
Vanuit de lucht.
Afbeelding
Hoofd coördinatie Jaschenka Schimmel wordt op anderhalve meter geïnterviewd.
De vrijwilligers.
Het coördinatieteam.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie