Afbeelding
CheeseWorks

Kerstlichtjeswandeling 19 december kan niet doorgaan

11 december 2020 om 10:53 Evenementen

LEUSDEN Het spijt de organisatie naar eigen zeggen verschrikkelijk, ,,maar helaas kan de kerstlichtjeswandeling dit jaar niet door gaan.” Na de zomer werd al duidelijk dat de opzet van de voorgaande elf jaar niet haalbaar zou zijn. Zoveel mensen tegelijk in het Jan Banninkpark, dat zou niet gaan. 

Daarom is de organisatie ‘vol goede moed’ gaan zoeken naar iets wat dan nog wel kon. ,,Met als uitgangspunt dat tegen december de maatregelen toch wel een stuk versoepeld zouden zijn, hadden we echt iets leuks bedacht. Een vorm waarin mensen letterlijk op zoek zouden gaan naar de figuren in het kerstverhaal en hun rol daarin.”

De organisatie koos voor een vorm waarin mensen verspreid over de hele driehoek tussen Koningshof, Jozefkerk en Marcuskerk zouden rondlopen. ,,Die driehoek tussen verschillende kerken als een symbool van het oecumenische karakter van het kerstfeest. Want het kerstfeest is voor alle mensen van alle kerken. Maar ook lekker verspreid in plaats van allemaal bij elkaar. Deelnemers kunnen hun eigen pad volgen in plaats van een vast rondje. Maar ja, dat uitgangspunt van die versoepeling…”

De organisatie heeft ‘met buikpijn’ de ontwikkelingen rondom corona gevolgd en vindt het dus vreselijk jammer vinden dat ze het evenement nu moeten afblazen. ,,In de huidige situatie is het onverantwoord om mensen op te roepen om samen aan iets te gaan deelnemen. Dan vraag je om problemen, al is je boodschap nog zo positief. We hebben dan ook begrip voor het feit dat de gemeente geen toestemming kon geven.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie