Op zaterdagavond kunnen bezoekers onder meer genieten van Venus Tunes Live.
Op zaterdagavond kunnen bezoekers onder meer genieten van Venus Tunes Live. Michel Zoeter

Swingende achtste editie Leusden Jazz in september

10 augustus 2021 om 17:30 Evenementen

LEUSDEN De achtste editie van Leusden Jazz vindt van donderdag 2 tot en met zondag 5 september plaats. Dit jaar belooft de organisatie een breed muzikaal programma voor iedereen. 

Vanwege het coronavirus hebben jazzmusici lang niet kunnen spelen. Het evenement biedt hen die staan te trappelen om weer te kunnen optreden een podium. En volgens de organisatie is er op speciaal verzoek van wethouder Eric van Beurden aan iedereen gedacht bij het samenstellen van het programma. 

Zo wordt op donderdag 2 september een concert voor de vrijwilligers van Dava georganiseerd. Ook Het Gastenhuis en de organisatie Buurkracht Landsbeek krijgen musici aan de deur. 

Op vrijdag en zaterdag is vrolijke, swingende muziek te horen op de Hamershof, de Biezenkamp en het Maximaplein. Daarnaast wordt op vrijdag een miniconcert gegeven bij De Bron en op zaterdag krijgen de ouderen in Welzin-verzorgingshuis Hamersveld nog een concert.

KIDS JAZZ Op zondag is het tijd voor de kinderen met Kids Jazz in de Four Seasons. Met een instrumentenmarkt en een gratis kinderconcert wordt de dag afgetrapt, waarna de lokale big band Later Als Je Big Band en Lisiduna muziek zullen verzorgen.

Op vrijdag en zaterdag is Four Seasons het decor van een festivalterrein, waar op meerdere podia muziek gemaakt wordt. Op vrijdag staan vrouwen in de jazz centraal met artiesten van internationale allure: Saskia Laroo en Ntjam Rosie. Ook komt meesterpianist Peter Beets optreden.

LUISTERCONCERTEN Op zaterdag overdag tijdens de Sunny Saturday zijn er mooie luisterconcerten van onder meer Mike Boddé & Hermine Deurlo in samenwerking met Theater de Tuin en Baer Traa. In de avond kunnen bezoekers genieten van Venus Tunes Live en Shirma Rouse. Tevens presenteert Alexander Beets, Leusdenaar en internationaal gelauwerd saxofonist, zijn nieuwe album Big Sounds.

Kaarten zijn te bemachtigen via www.leusdenjazz.nl. Het zondagprogramma en Leusden Round Town zijn gratis toegankelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie