De vrijwilligers van Actief Achterveld bij het tentfeest van 2019.
De vrijwilligers van Actief Achterveld bij het tentfeest van 2019. Actief Achterveld

Actief Achterveld heeft er zin in: groot tentfeest zaterdag 30 april

11 maart 2022 om 07:46 Evenementen

ACHTERVELD Actief Achterveld heeft niet voor niets de naam die het heeft. De organisatie zet zich op verschillende terreinen in voor een actief dorpsleven. Nu samenkomen weer kan, opent de club groots met een tentfeest voor iedereen.

Arnoud J Spaaij

Het tentfeest in Achterveld is zo’n traditie, dat het eigenlijk niet mag ontbreken in de jaarlijkse agenda. Maar de laatste twee jaar was uiteindelijk niets meer mogelijk. Bestuursleden Irma van den Tweel en Koen van den Hengel beamen dat hun enthousiasme steeds meer tanende was. „In het begin hebben we nog veel geprobeerd. Met testen voor toegang, afstand houden en andere maatregelen maar het werd steeds moeilijker en uiteindelijk onmogelijk”, zegt Van den Hengel. „Dit tentfeest waren we al in 2019 aan het voorbereiden,” legt Van den Tweel uit, „En van voorjaar 2020 hebben we het telkens een half jaar uitgesteld. We zijn dan ook blij dat The Dirty Daddies zaterdag 30 april komen.”

In het begin hebben we nog veel geprobeerd, maar het werd steeds moeilijker en uiteindelijk onmogelijk

Nu hoeven alleen de kaarten nog maar verkocht te worden. 25 maart is, in café nog ééntje, de verkoop van de kaarten. „En, voor het eerst, hebben we ook een online-verkoop. Na 25 maart,” zegt Van den Tweel. Er is ruimte voor zevenhonderd gasten in de tent die op de bekende plek aan de Hessenweg 110 gaat verrijzen. „Voor jong en oud, voor Achtervelders en andere bekenden,” zegt Van den Hengel die daarmee verwijst naar de sfeer die kenmerkend is. „Ja, we denken ook weer aan schuurfeesten. Zodra we daar gelegenheid voor hebben komen ook die er.” 

Dit tentfeest is de aftrap van een volle agenda. Van den Tweel: „We werken aan een professionalisering in onze organisatie. De Après-ski party hebben we opgeschort en wordt nu zeer waarschijnlijk een Oktoberfest. Maar daar zijn we eerst nog over aan het denken. Wel hebben we inmiddels de busreis voor de Zwarte Cross vastgezet en verder staat op de eerste zaterdag van april de oud ijzeractie op de agenda.”

Die actie heeft bij veel vrijwilligers grote bekendheid. „Sommige vriendengroepen melden zich spontaan om te helpen. Het is een nuttige dag voor Actief Achterveld maar ook altijd een heel gezellige dag.”

Dit jaar kunnen mensen uit de dorpskern, in navolging van vorig jaar, zelf hun oud ijzer brengen op het terrein van Avema. „In het buitengebied halen we wel weer gewoon oud ijzer op,” zegt Van den Hengel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie