Afbeelding
Daan Bleuel
video

Fenneke van der Vegte (GroenLinks-PvdA) en Alexandra Kolkman (Lokaal Belangrijk) in duodebatserie Politiek33

4 maart 2022 om 10:15 Gemeenteraadsverkiezingen

LEUSDEN De Leusdense lijsttrekkers Mark van der Kooi (ChristenUnie-SGP) en Hilde van den Heuvel (Leusden Vooruit) trapten maandag de debatserie Politiek33: Het Duel af. Het initiatief van regionale omroep De Golfbreker staat in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Vanavond zijn Fenneke van der Vegte (wethouder en lijsttrekker van GroenLinks-PvdA) en Alexandra Kolkman (lijsttrekker van nieuwkomer Lokaal Belangrijk) aan de beurt. Het gesprek wordt geleid door Daan Bleuel. 

In 'Politiek33: Het Duel' krijgt de kiezer elke keer twee lijsttrekkers uit Amersfoort en uit Leusden te horen over inhoudelijke onderwerpen: wonen, mobiliteit, sociaal beleid, energie, sport, cultuur etc. Na afloop geeft een panel commentaar. 

SAMENWERKINGSVERBAND De gespreksleiders van de elf duodebatten zijn Kees Hoogendijk, die ook het gesprek van vanavond (maandag 28 februari) leidt. Conny van den Bor, Daan Bleuel, Roelof Meijer en Erik van Venetië acteren de komende dagen ook als gespreksleiders. Het project is een samenwerkingsverband waarin, naast Golfbreker radio, ook RTV Utrecht, BDUmedia (De Stad Amersfoort en de Leusder Krant), De Stadsbron en bibliotheek Eemland participeren. 

Maandag 7 maart is het de beurt aan Patrick Kiel (VVD) en Guus van Ginkel (SP). Dat gesprek wordt geleid door Erik van Venetië (Golfbreker radio). De gesprekken met Leusdense lijsttrekkers wordt donderdag 10 maart afgesloten door Martijn Kraa (D66) en Bas van Os (CDA). Van Os vervangt lijsttrekker Wim Vos die verhinderd is. Dat gesprek wordt geleid door Kees Hoogendijk van RTV Utrecht. 

PODCAST De debatten worden van 28 februari tot en met 14 maart op werkdagen uitgezonden tussen 19.00 en 20.00 uur via Golfbreker Radio en via het youtubekanaal van de bibliotheek. Na afloop is het debat na te beluisteren als podcast. 

De debatten tussen Amersfoortse en Leusdense lijsttrekkers worden opgenomen in de bibliotheek aan het Eemplein.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie