Afbeelding
Archief BDU Media

Neem dit weekend een kijkje achter de monumentale voordeur

10 september 2021 om 16:00 Historie

AMERSFOORT Op zaterdag 11 en zondag 12 september vinden de Open Monumentendagen plaats. In Amersfoort zijn ruim dertig monumenten gratis toegankelijk. Overal waar een vlag hangt van Open Monumentendag zijn geïnteresseerden van harte welkom. Bovendien vinden er allerlei activiteitenplaats, zoals rondleidingen en fietstochten. Leuk en interessant voor jong en oud. 

,,Vrijwel alles is gratis, maar let op: voor bezoek aan sommige monumenten of activiteiten moet u zich van te voren aanmelden. Actuele gegevens over de geopende monumenten en activiteiten vindt u op onze website: www.omdamersfoort.nl, of in het programmaboekje dat bij bibliotheken en boekhandels gratis verkrijgbaar is. Aanmelden verloopt eveneens via deze website.”

,,We hebben twee ‘nieuwe’ monumenten die hun deuren openen in het programma: de bijna 400 jaar oude Volmolen (naast de Koppelpoort) en het Parkhuis, een industrieel monument op het terrein van het voormalige Elisabethziekenhuis’’, zegt Flip van de Burgt, voorzitter van de stichting Open Monumentendagen Amersfoort. ,,Beide gebouwen gaan met een mooie nieuwe bestemming een goede toekomst tegemoet. Ga er eens een kijkje nemen tijdens het Open Monumentenweekend! Amersfoort bruist in het weekend van 11 en 12 september.’’

Een boekje met het programma is gratis verkrijgbaar bij VVV, het Eemhuis, bibliotheken en diverse boekhandels.


Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie