Afbeelding
Merlijn Doomernik

Aretha Franklin centraal op Leusden Jazz

18 september 2018 om 11:25 lokaal

LEUSDEN Festival Leusden Jazz vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 14 oktober. In een nieuwe opzet worden zowel buiten in Winkelcentrum Hamershof als binnen in theater de Tuin, de Korf en de sportzaal concerten gegeven. Het festival beleeft dit jaar haar zevende editie.

Burgemeester Gerolf Bouwmeester heeft aangegeven beschermheer van Leusden Jazz te willen worden en neemt daarmee het stokje van de vorige burgemeester over. ,,Het is bijzonder eervol om beschermheer van dit prachtige Leusdense evenement te zijn."

ARTIESTEN Er is een keur aan toonaangevende artiesten gecontracteerd met als hoofdact voor de zaterdagavond Shirma Rouse. Zij geeft met haar achtkoppig orkest een eerbetoon aan de onlangs overleden Aretha Franklin. Verder spelen deze avond mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo, pianist Cor Bakker, zanger Paul van Kessel, rapper Okwaro, de Leusdense saxofonist Alexander Beets en youngVIP saxofoniste Kika Sprangers. Op vrijdag staat jazzdiva Izaline Calister op het podium met zanger Thom Hoorweg en het Round Midnight Orchestra. Op zondagmiddag wordt de kindertheatervoorstelling 'Kleine Louis' twee keer opgevoerd.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie