Doorkijkje in voortuin
Doorkijkje in voortuin G.v.Piggelen

Voortuinkeuring in ‘t Vliet en De Wetering

21 maart 2023 om 16:22 Lokaal Deel je nieuws

Elk jaar stuurt Groei&Bloei vrijwilligers op pad om voortuinen te beoordelen. Dit jaar in de wijken ’t Vliet en De Wetering in Leusden. 

Ging het er voorheen vooral om het plezier in tuinieren te stimuleren en de woonomgeving op te fleuren, de laatste jaren is daar de leefbaarheid bij gekomen. Wijken met groen zijn in de zomer koeler dan versteende wijken en het groen zorgt voor extra waterberging bij extreme regenval.

De vrijwilligers gaan drie keer op pad: in voorjaar, zomer en herfst. De eerste keer worden alle voortuinen bekeken met hulp van een scorelijst. Een aantal daarvan wordt genomineerd. De keren daarna worden alleen deze tuinen bekeken. Het gaat dus om een wedstrijd van de beste voortuinen door het hele jaar heen. Daar worden uiteindelijk de prijswinnaars uit gekozen. 

Ga aan de slag met uw voortuin! U heeft nog even de tijd om alles piekfijn in orde te brengen. Fijn voor uw conditie en het leidt ook al snel tot een praatje met buren over het hekje. Iedereen maakt graag een ommetje langs een fleurige voortuin.

Tijdens de prijsuitreiking is er een boeiende presentatie en worden informatie en ideeën aangereikt voor een aantrekkelijke voortuin. Ook is er aandacht voor privacy: tips hoe je zonder hoge haag de inkijk kunt beperken. 

Meer informatie vindt u op www.amersfoort.groei.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie