Het drietal maakt plannen om Fort33 voor iedereen aantrekkelijk te maken.
Het drietal maakt plannen om Fort33 voor iedereen aantrekkelijk te maken. Mariska Stehouwer

Lennert Bont als coördinator Fort33 van start

20 november 2019 om 13:15 Maatschappelijk

LEUSDEN Met de indiensttreding van sociaal werker en intern coördinator Lennert Bont is de dagelijkse leiding van Fort33 weer op sterkte. Samen met programmacoördinator Nick Karssenberg en beheerder en vrijwilligerscoördinator Carola Groenewoud worden er plannen gemaakt om Fort33 voor iedereen aantrekkelijk te maken. En met iedereen bedoelen ze dan ook iedereen: jongeren, ouders, oudere inwoners en inwoners met een beperking.

Mariska Stehouwer

Bont was bij zijn vorige werkgever Versa Welzijn genomineerd als sociaal werker van het jaar 2017. Naast veel aandacht op social media leverde het ook een groter netwerk op. ,,Niet iedereen weet wat wij doen bij Fort33, dus het is mooi om zo naar buiten toe te kunnen treden en te laten zien wat er hier gebeurt", begint Bont enthousiast zijn verhaal. Zijn strategie is om eerst te doen en daarmee zien of het werkt. Daarna worden de financiën gerealiseerd. ,,Eerst een plan op papier maken en daarmee geld proberen te realiseren kost vaak teveel tijd."

Met muziek als hulpmiddel zetten zij zich in op de preventieve kant van de zorgPREVENTIEVE KANT Fort33, voorheen de IJsbreker, is van oorsprong een cultuurpodium. Met muziek als hulpmiddel zetten zij zich nu meer in op de preventieve kant van de zorg. ,,Met een podium, drie zalen en een oefenruimte is hier veel mogelijk. Er komt hier zoveel samen. We zijn een plek zijn waar iedereen elkaar kan ontmoeten en waar talent wordt ontwikkeld. Een nieuw plan is om een muziekstudio te realiseren. Ook willen wij ons nog meer inzetten op de ontwikkeling van kwetsbare doelgroepen. We hebben al Fort Happy, een gezellige zeswekelijkse avond voor jongeren vanaf 18 jaar met een beperking en een sinterklaas- en carnavalsfeest. Wat we nu willen opzetten is een festival voor dezelfde doelgroep om zo geld in te zamelen om deze activiteiten te kunnen blijven uitvoeren.

Veel activiteiten staan al op de agenda. Er zijn op verschillende momenten in de week inlopen voor scholieren en voor alle leeftijden. Trainingen voor ouders en Girls only zijn meer doelgericht en gespecialiseerde activiteiten. Ook is de meezingmiddag Café Chantant opgenomen in de programmering, een samenwerking tussen De Bron, Maxima's, Lariks, DownTown en Fort33. Fort33 is ook de locatie waar jaarlijks het Bouwdorp door vele vrijwilligers wordt georganiseerd. Bont wil tevens een online platform voor jongeren realiseren waar veel informatie samenkomt.

WEINIG SUBSIDIE Voor het cultuurpodium ontvangen zij wel subsidie maar naast maatschappelijke activiteiten zal Fort33 ook meer commerciële activiteiten moeten ontwikkelen om te blijven bestaan. ,,Eigenlijk willen we er naartoe dat hier van 's ochtends tot 's avonds activiteiten zijn. Dat kunnen ook vergaderingen of workshops zijn. Graag denken wij mee bij samenwerkingen." Binnen in het gebouw bruist de energie van medewerkers en de vele vrijwilligers. Groenewoud: ,,We hebben zo'n fantastisch team vrijwilligers. Ieder zet zich in op het gebied waar hij of zij goed in is. Mocht je interesse hebben, kom gerust eens kijken."

Meer informatie op Facebook of www.fort33.nl.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie