Rick Brink, de eerste Nederlandse Minister van Gehandicaptenzaken, is één van de leden van het comité van aanbeveling voor het initiatief WoonDroomLeusden.
Rick Brink, de eerste Nederlandse Minister van Gehandicaptenzaken, is één van de leden van het comité van aanbeveling voor het initiatief WoonDroomLeusden. Stijn Ghijsen/KRO-NCRV

Burgemeesters, topsporters en BN’ers omarmen WoonDroomLeusden

5 oktober 2020 om 10:22 Maatschappelijk

LEUSDEN De burgemeesters Bouwmeester (Leusden), Bolsius (Amersfoort) en Van Dijk (Barneveld) zijn lid geworden van het Comité van Aanbeveling van WoonDroomLeusden. Daarnaast hebben diverse medici, oud-topsporters en Bekende Nederlanders, waaronder de minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink, zich verbonden aan het initiatief.

Van de redactie

In Leusden heeft een groep ouders van jongeren met een verstandelijke beperking de handen ineengeslagen, onder de naam ‘WoonDroomLeusden’, om een woonvorm te starten voor begeleid wonen. Het plan is om aan twaalf tot zestien jongeren een plek te kunnen bieden in Leusden in een kleinschalige woonvorm met vierentwintig uurs-zorg. WoonDroom wil hiermee jongeren met een verstandelijke beperking, net als leeftijdsgenoten, de mogelijkheid bieden om op zichzelf te gaan wonen.

PERSOONLIJKE BETROKKENHEID Marjan Stomphorst, voorzitter van WoonDroomLeusden: ,,Wij zijn blij met de leden van ons Comité van Aanbeveling. Zij gaan niet alleen ons initiatief bekender helpen maken, maar ons ook met raad en daad terzijde staan. Alle leden van het Comité hebben een sterke, persoonlijke betrokkenheid bij jongeren met een beperking. Het is mooi en bijzonder dat zij zich daarvoor willen inzetten.”


Burgemeester Bouwmeester. - Eigen foto

Gerolf Bouwmeester (burgemeester Leusden) heeft zich in de afgelopen jaren ingezet voor het Ronald McDonald Kinderfonds, dat gezinnen met een langdurig ziek of gehandicapt kind ondersteunt. Asje van Dijk (burgemeester Barneveld) was tot voor kort voorzitter van HandicapNL, de organisatiedie mensen met een handicap helpt sterker te staan en zorgt dat zij eerlijke kansen krijgen. Ook Lucas Bolsius (burgemeester van Amersfoort) zet zich in voor mensen met een beperking en ondersteunt diverse maatschappelijke initiatieven.

BEKENDE NEDERLANDER Bekende Nederlander Rick Brink, die door het publiek verkozen is tot de allereerste minister van Gehandicaptenzaken van Nederland, heeft zich aangesloten bij het Comité omdat hij enthousiast is over het Leusdense initiatief. Met programmamakers van KRO-NCRV vraagt hij nu al aandacht voormensen met een beperking. Datzelfde enthousiasme hebben de comitéleden Marcel Magnée, notaris te Leusden, kinderarts Paul Hogeman en oud-topsporters Carl Verheijen en Bas Tietema. Verheijen, chef de mission van TeamNL voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking (én oud topschaatser) en Bas Tietema, voormalig wielrenner en nu innovatief mediamaker op onder andere YouTube, zijn beiden ook actief als ambassadeur van het Fonds Gehandicaptensport. 

Meer informatie over WoonDroomLeusden is te vinden op www.woondroomleusden.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie