Voor de jongste jeugd biedt de familiebox een kabouterspeurtocht én de mogelijkheid er zelf eentje te knutselen.
Voor de jongste jeugd biedt de familiebox een kabouterspeurtocht én de mogelijkheid er zelf eentje te knutselen. Ladies’ Circle Leusden

Familiebox Ladies’ Circle met speurtocht en quiz

23 februari 2021 om 08:30 Maatschappelijk

LEUSDEN Waar kunnen kinderen en tieners in deze tijden met zoveel beperkingen zich mee vermaken in de voorjaarsvakantie en erna? Dat was de vraag die de dames van Ladies’ Circle Leusden zichzelf een aantal weken geleden stelden.

De vraag kwam voort uit het doel om dit jaar zoveel mogelijk geld op te halen voor het Ronald McDonald huis in Utrecht. Een huis waar ouders kunnen verblijven als hun kind langdurig is opgenomen in het ziekenhuis. Een deel van het geld is werd binnengehaald met de verkoop van ‘De liefste (chocolade)letters van Leusden’ in december, maar het werd weer tijd voor een nieuwe ‘lieve’ actie.

FAMILIEBOX Waar ze zich met hun acties meestal richten op de volwassenen in Leusden met bijvoorbeeld een bingo en Top2000 in de Swartesteegh, gooien ze het nu over een andere boeg. Dit keer is dat in samenwerking met de 41-club Leusden, met als resultaat ‘De Liefste Familiebox van Leusden.’

TWEE SPEURTOCHTEN De inhoud van de box kan iemand zelf samenstellen op de website. Voor de kleine kinderen zijn er in Leusden twee speurtochten uitgezet waarbij ze houten kabouters moeten zoeken. Via een plattegrond en natuurlijk grondig speurwerk kunnen die worden gevonden. Elke kabouter heeft daarnaast een vraag voor de deelnemertjes, die verschijnt door het scannen van de QR-code op de kabouter. Wie alle vragen invult, krijgt een oplossing waarmee kans wordt gemaakt op leuke prijsjes. Verder zitten er nog allerlei verrassingen in de box.

Omdat de kabouters zo leuk zijn, bestaat ook ook de mogelijkheid om er eentje zelf te maken. Alle spullen die daarvoor nodig zijn, zitten in de workshop box.

QUIZ Tieners vinden zo’n box natuurlijk niet boeiend, dus ouders worden uitgedaagd om de box te bestellen. Eén ding is zeker: zonder hulp van eigen tieners of pubers (maar vragen bij de buren is ook toegestaan), is namelijk ‘De liefste familiequiz’ onmogelijk te maken. Wie namelijk de quiz in de box stopt, vindt een flink aantal puzzels en vragenrondes over tv-series, bekende Youtubers, en Leusdense weetjes en locaties. Ook de eindcode van deze quiz biedt kans op een paar leuke prijzen.

De dames van Ladies’ Circle hopen vooral dat iedereen er heel veel plezier aan beleeft èn dat het Ronald McDonaldhuis Utrecht daarvan mee kan profiteren. Zonder te verklappen wat er allemaal in de box zit, kunnen ze in elk geval vertellen dat er weer massaal door ondernemend Leusden wordt bijgedragen aan deze actie.

De actie loopt in ieder geval tot halverwege maart, een box is hier te bestellen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie