Afbeelding
Dennis Middelkoop/AFAS

AFAS viert jubileum met samenwerking ‘Ommetje’ van de Hersenstichting

5 april 2021 om 11:36 Maatschappelijk

LEUSDEN AFAS viert haar 25-jarig jubileum en stond daar op donderdag 1 april uitgebreid bij stil, al is stilstaan niet helemaal de juiste verwoording. Het softwarebedrijf heeft, in samenwerking met de Hersenstichting, het idee gelanceerd om ter ere van dit jubileum in april het symbolische bedrag van 25.000 euro bij elkaar te wandelen via de app Ommetje, dat ook in Leusden al erg populair bleek. Dit bedrag gaat via de AFAS Foundation rechtstreeks naar de Hersenstichting.

De wens is dat iedereen zoveel mogelijk van de bank, of van zijn werkplek, afkomt. AFAS doet die oproep aan medewerkers en klanten, maar roept ook Leusden en iedereen in Nederland op om mee te doen: ,,Meer dan ooit blijkt nu hoe belangrijk vitaliteit en gezondheid is”, vertelt CEO van AFAS Bas van der Veldt. ,,Het is één van de beste medicijnen voor mentale fitheid. We gaan ons er gelukkiger van voelen, het maakt ons bewezen gezonder en dat is in deze tijden van thuiswerken en corona zo belangrijk. Daarnaast heeft het een positief effect op de hersenen en stimuleert het creatief denken.”

Ambassadeur van de Hersenstichting Erik Scherder is blij met het initiatief en roept iedereen op om mee te doen aan de actie: ,,Beweging is essentieel onderdeel bij de opbouw van het immuunsysteem. Dat is in deze tijd natuurlijk zeer belangrijk, maar ook je brein gaat er veel beter van werken. Lopen bevordert creativiteit, verlaagt het stressgevoel en verhoogt de productiviteit.”

(Artikel gaat verder onder de video).


OMMETJE Mensen die graag mee willen doen aan de actie, kunnen de app Ommetje downloaden via de appstore. Binnen de app kunnen mensen zich vervolgens aanmelden voor de challenge met een speciale code. Wanneer een deelnemer binnen één maand 25 ommetjes maakt, verdient diegene zijn of haar persoonlijke AFAS-badge en doneert de AFAS Foundation namens de deelnemer 25 euro aan de Hersenstichting. Aanmelden kan tot en met 11 april en er kunnen ommetjes gemaakt worden tot en met 30 april. De vijf personen met de meeste ommetjes winnen allemaal twee kaarten voor ‘14 de musical’ in het Afastheater.

CLASS Alle opbrengsten gaan naar het project De Class van de Hersenstichting. Dit is een project dat jongeren met hersenletsel helpt en begeleid bij het vinden van een baan. Jaarlijks worden hiermee 50 jongeren (tussen de 18 en 30 jaar) met niet-aangeboren hersenletsel in staat gesteld om weer aan het werk te gaan na het volgen van dit unieke traject.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie