Leerlingen van 't Startblok en de Jozefschool in Achterveld staken dinsdagochtend de handen uit de mouwen om de betonnen muurtjes op te vrolijken.
Leerlingen van 't Startblok en de Jozefschool in Achterveld staken dinsdagochtend de handen uit de mouwen om de betonnen muurtjes op te vrolijken. Arnoud J Spaaij

Leerlingen Achterveldse basisscholen knappen betonnen muurtjes op

25 mei 2021 om 14:30 Maatschappelijk

ACHTERVELD Leerlingen van ‘t Startblok en de Jozefschool in Achterveld mochten dinsdagmorgen de grijze betonnen muurtjes van de tuinafvaldepots van de gemeente opvrolijken. De actie is een samenwerking van de basisscholen, schilderes Evelien Kooloos, Dava en De Groene Belevenis.

door Arnoud J Spaaij

Evelien Kooloos heeft al vaker straatmeubilair beschilderd en de sombere saaie bakken vond ze maar niks. Daarom nodigde ze leerlingen van de Jozefschool uit om de bak naast de sporthal kleurrijker te maken. De kinderen kregen de vrije hand en dat leverde naast mooie plaatjes zelfs politieke statements op. 

REGENBUI De leerlingen van ’t Startblok hadden wel de pech dat de weergoden roet in het eten gooiden. Terwijl ze hun creativiteit uitten op de bak aan de Ruurd Visserstraat, spoelde een regenbui hun werk al weg. Ze gaan nu op een later moment alsnog het tuinafvaldepot voorzien van tekeningen. 

De samenwerkende partijen droegen allemaal een stukje bij aan het project. De Groene Belevenis sponsorde, Evelien Kooloos gaf de workshop, gemeente Leusden leegde de bakken tijdig en Dava bracht vooraf primer en achteraf fixatief aan. En de scholen leverden de kunstenaars in spe.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie