Restaurant Zuiver aan de Dodeweg.
Restaurant Zuiver aan de Dodeweg. Daan Bleuel

Gemeente akkoord met ruimere openingstijden voor restaurant ‘Zuiver’

22 oktober 2021 om 12:00 Maatschappelijk

LEUSDEN] Restaurant Zuiver aan de Dodeweg (hoek Doornseweg) mag -zodra de coronaregels dat toestaan- langer openblijven dan tot nu toe het geval was. 

door Daan Bleuel

Burgemeester Bouwmeester verleent het restaurant daartoe ontheffing van de bepalingen in de algemene plaatselijke verordening. Daarin is geregeld dat het restaurant tussen middernacht en ‘s ochtends zes uur gesloten dient te zijn. 

FEESTEN EN PARTIJEN Het restaurant klopte bij de gemeente aan om verruiming van die openingstijden. De directie denkt daarmee meer mogelijkheden te krijgen om feesten en partijen zoals bruiloften te kunnen organiseren. Ook het personeel zou daardoor beter in staat zijn om na dit soort activiteiten de zaak weer op te ruimen. 

De burgemeester wil het bedrijf in die wens tegemoet komen, mede omdat Zuiver een goede reputatie heeft als het gaat om de openbare orde. ,,Er is geen sprake van overlast of hinder door de aanwezigheid van het bedrijf. Verruiming van de openingstijden leidt dan ook niet tot grotere druk op de openbare orde’’, verwacht de burgemeester. 

AANGEPASTE REGELS De aangepaste regels hebben tot gevolg dat Zuiver van zondag tot en met donderdag tot één uur ‘s nachts open mag zijn. In het weekeinde hoeft het restaurant zelfs niet eerder dan 3.00 uur dicht. De burgemeester sluit hiermee aan bij de algemene ontheffingsmogelijkheid die specifiek voor horeca-bedrijven in de algemene plaatselijke verordening is opgenomen. 

Voorlopig is ook Zuiver echter nog onderworpen aan coronaregels die bepalen dat horecabedrijven tot nader order niet na middernacht geopend mogen zijn. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie