Het college heeft toestemming gegeven om op deze plaats aan de Ruige Velddreef gedurende de decembermaand oliebollen te verkopen.
Het college heeft toestemming gegeven om op deze plaats aan de Ruige Velddreef gedurende de decembermaand oliebollen te verkopen. Daan Bleuel

Oliebollenkraam in ‘t Ruige Veld gedurende decembermaand

24 oktober 2021 om 12:30 Maatschappelijk

LEUSDEN Inwoners van ‘t Ruige Veld kunnen in de decembermaand in eigen wijk oliebollen kopen. De gemeente heeft toestemming gegeven voor de verkoop van oliebollen op een parkeerplaats bij een bedrijfspand aan de Ruige Velddreef. 

door Daan Bleuel

Het is voor het eerst dat iemand op die plek oliebollen wil gaan verkopen. Volgens de gemeente past de aanvraag binnen het beleid en wil het daarom de aanvrager vergunning verlenen om op die plek oliebollen aan te bieden. 

INCIDENTELE STANDPLAATS Leusden kent voor de maanden november en december één zogeheten ‘seizoensgebonden standplaats’ waar seizoensgebonden producten als ijs en oliebollen kunnen worden verkocht. Die is te vinden op het Maxima-plein in Leusden-Zuid. ,,Daarnaast kent de gemeente incidentele standplaatsen’’, licht het college het besluit toe. De aanvraag voor het verkooppunt in ‘t Ruige Veld valt in die laatste categorie. 

Het college ziet ook in de onzekere ontwikkeling rond het corona-beleid aanleiding om de vergunning te verlenen. Door de decentrale ligging (in één van de buitenwijken van de gemeente) kan het verkooppunt ‘oliebollenverkoop ook buiten het centrum stimuleren’.  ,,Dat leidt tevens tot spreiding van de bezoekers en het verkeer’’, aldus het college. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie