Afbeelding
Gemeente Leusden

Gastvrij Leusden ondersteunt jonge asielzoekers en vraagt om vrijwilligers

13 december 2021 om 11:56 Maatschappelijk

LEUSDEN Vrijwilligersbeweging Gastvrij Leusden is begin december gestart met het organiseren van activiteiten voor de minderjarige asielzoekers die een maand in Leusden verblijven. Doel is om deze groep van circa dertig veertien- tot zeventienjarigen een warm welkom te geven in onze gemeente en zo goed mogelijk te ondersteunen.

Hoewel de coördinatie pas net is gestart, staan er al allerlei activiteiten op het programma, meldt Gastvrij Leusden. Leusdenaren kunnen zich aanmelden om eenmalig of vaker te ondersteunen bij boodschappen doen en koken, wandelen, voetballen, taalles, fietsles, hardlopen. Ze zijn daarna vrij om andere ideeën in te brengen. Op www.gastvrijleusden.nl staat inmiddels een aanmeldformulier.

Coördinator Robert de Bruin: ,,Het is hartverwarmend om te zien hoe graag mensen willen helpen om deze jongeren wat ondersteuning en warmte te geven. Het is nu even hard werken om het rooster rond te krijgen, dus we zijn blij met iedereen die een paar uur over heeft.”

In 2013 bood Gastvrij Leusden allerlei activiteiten en ondersteuning in de tijdelijke noodopvang aan de Clarenburg. Het doel van Gastvrij Leusden om tijdelijke en vaste bewoners met een vluchtelingenachtergrond activiteiten en faciliteiten aan te bieden om hun verblijf in Leusden te veraangenamen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie