Pauline van den Brink (Downtown Leusden), Peter van Breugel (STIL)en wethouder Patrick Kiel bij het pand dat de komende tijd geschikt gemaakt wordt als toerismewinkel voor Leusden.
Pauline van den Brink (Downtown Leusden), Peter van Breugel (STIL)en wethouder Patrick Kiel bij het pand dat de komende tijd geschikt gemaakt wordt als toerismewinkel voor Leusden. Daan Bleuel

Eenmalige subsidie voor inrichting toeristische informatiewinkel

22 februari 2022 om 13:00 Maatschappelijk

LEUSDEN Het college wil 9.000,= euro bijdragen aan de inrichting van het nieuwe pand van de VVV (tegenwoordig ‘Leusden Natuurlijk!’ geheten). De toeristische informatielocatie verhuist van de bibliotheek naar een eigen winkelpand aan ‘t Erf. 

door Daan Bleuel

Het college beschouwt de gemeentelijke bijdrage als een tegemoetkoming in de kosten voor de bouw van een informatiebalie en het creëren van openbare toiletruimte. De initiatiefnemers schatten de kosten van de verbouwing zelf in totaal op een slordige 30.000,= euro. 

EIGEN PAND Onder leiding van voorzitter Peter van Breugel heeft de stichting ‘toeristische informatievoorziening Leusden’ (STIL) besloten het werk over een andere boeg te gooien. Eén van de plannen was niet langer bij de bibliotheek in te wonen, maar een eigen pand te betrekken. 

STIL startte die zoektocht samen met DownTown Leusden, een organisatie die zich inzet om mensen met een verstandelijke beperking een plek te geven in de lokale samenleving. Ook Downtown Leusden was op zoek naar een eigen locatie. DownTown Leusden en STIL vonden elkaar niet alleen in de zoektocht naar een geschikte plek, maar bundelden de krachten ook op andere fronten. Zo kunnen pupillen van DownTown straks in de informatiewinkel helpen allerlei klussen te doen. 

OPENBARE TOILETTEN In het plan van STIL spelen de openbare toiletten een cruciale rol. De aanwezigheid zal mensen bewegen de winkel te bezoeken en zo in aanraking te komen met datgene wat de winkel aan toeristische informatie te bieden heeft. 

Volgens de gemeente kan het initiatief van STIL en DownTown Leusden in de samenleving op veel sympathie rekenen. Zo boden (veel) mensen al aan vrijwillig aan te helpen bij klussen ten behoeve van de inrichting van het nieuwe pand. 

SPONSOREN Sponsoren zorgen voor beveiligingsinstallaties, de aanleg van ICT-voorzieningen, het leveren van bouwmaterialen en het beschikbaar stellen van kantoormeubilair. DownTown Leusden en STIL nemen ook hun aandeel in de kosten voor eigen rekening.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie