Afbeelding
Archief BDUmedia

Gevorderde plannen voor een hospice in Leusden

12 april 2022 om 13:51 Maatschappelijk

LEUSDEN Er zijn gevorderde plannen om in Leusden een hospice van de grond te krijgen. Als het aan de initiatiefnemers ligt, moeten de ideeën ervoor nog dit jaar vaste vorm gaan aannemen. 

Dat standpunt betrekken dominee Rob Doesburg en Ineke den Herder, voormalig directeur van een hospice in Ermelo. Doesburg en Den Herder trekken -samen met een aantal anderen- de kar om in Leusden een voorziening te creëren waar mensen de laatste fase van hun leven kunnen doorbrengen. Onder gepaste omstandigheden en verzekerd van op maat geleverde zorg.

De initiatiefnemers vinden dat Leusden zo’n voorziening zou moeten hebben. ,,Mensen sterven bij voorkeur thuis. Maar dat is lang niet altijd haalbaar’’, zegt Doesburg. ,,In dat geval brengen mensen de laatste levensfase toch het liefst in de eigen woonplaats door.’’ 

Donderdag 12 mei houden de initiatiefnemers ‘s avonds om 20.00 uur een informatiebijeenkomst in theater De Tuin. Daar kunnen geïnteresseerden uitgebreid kennisnemen van de plannen. Meer informatie: info@hospiceleusden.nl..

* (Later meer over dit initiatief op de Leusder Krant.nl Premium). 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie