'In overleg werd besloten om niet voor een eenmalige actie te gaan, maar om een structurele adoptie te doen van het gebied rondom het pand.'
'In overleg werd besloten om niet voor een eenmalige actie te gaan, maar om een structurele adoptie te doen van het gebied rondom het pand.' Judith van der Geest/Opgeruimd Leusden
Gouden Grijper

Smartphonehoesjes ruimt op rondom eigen nieuwe pand

Maatschappelijk

LEUSDEN Het mooie pand van smartphonehoesjes.nl trekt de aandacht zodra je Leusden binnenrijdt. Dit bedrijf is ontzettend snel erg groot geworden. In 2011 startte Martijn Hooft met Smartphonehoesjes.nl. Op een zolderkamer in Leusden verstuurde hij zijn eerste orders. Al snel voegden zijn twee broers zich bij het bedrijf en gaan samen verder. 

Het team bestaat inmiddels uit ruim 150 collega’s die elke dag met passie werken aan een uitgebreid en uniek aanbod in telefoonhoesjes, tablethoezen en accessoires. Naast de passie voor ondernemen en mooie spullen, blijkt het bedrijf ook hart te hebben voor het milieu. In november 2021 stak een clubje werknemers de koppen bij elkaar om te kijken waar er binnen de organisatie winst te behalen viel op gebied van duurzaamheid. Zij vormden samen het duurzaamheidsteam. 

Een aantal initiatieven zijn onder andere het verminderen van plastic bij verzending, kiezen voor duurzame leveranciers en transporteurs en het streven naar een minimum aantal retouren. Ook namen ze contact op met Opgeruimd Leusden met de vraag of zij materialen konden lenen voor een opruimactie tijdens hun duurzaamheidsweken. In overleg werd besloten om niet voor een eenmalige actie te gaan, maar om een structurele adoptie te doen van het gebied rondom het pand.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Tijdens de Gouden Grijper-estafette was de afdeling Logistiek aan de beurt, en zeer gemotiveerd omdat een aantal van hen ook in het duurzaamheidsteam zitten. - Foto: Judith van der Geest/Opgeruimd Leusden

In mei was de eerste opruimronde. Met een groep collega’s werd een route rondom het pand, via de Kwekersweg en Ursulineweg, afvalvrij gemaakt. Dit als aftrap voor een maandelijkse ‘clean-up’.

Op woensdag 15 juni, in het kader van de Gouden Grijper, was de eerste follow-up. Iedere maand is een andere afdeling ingeroosterd om de opruimronde rondom het pand te doen. Dat stuitte in eerste instantie op weerstand maar: ‘hoeveel werk is het nou helemaal om je eigen omgeving netjes te houden?’

Tijdens de Gouden Grijper-estafette was de afdeling Logistiek aan de beurt, en zeer gemotiveerd omdat een aantal van hen ook in het duurzaamheidsteam zitten. ,,Mooi om te zien hoe deze jonge mensen (de gemiddelde leeftijd van alle medewerkers is 26!) oog hebben voor een schoner leefomgeving”, schrijft Judith van der Geest namens Opgeruimd Leusden.

In de rubriek De Gouden Grijper van Opgeruimd Leusden krijgt telkens een andere vereniging, onderneming of instelling het spreekwoordelijke stokje (een gouden afvalgrijper) doorgegeven om mee te helpen onze directe leefomgeving schoon te houden.
Ook deelnemen of voor meer informatie: judith@opgeruimdleusden.nl.

advertentie
advertentie