'Ze roemden de malsheid en smaak van deze haring. Als betrof het wijn uit een uitzonderlijk goed wijnjaar gaven ze complimenten aan de nieuwe vangst.'
'Ze roemden de malsheid en smaak van deze haring. Als betrof het wijn uit een uitzonderlijk goed wijnjaar gaven ze complimenten aan de nieuwe vangst.' Henrik Pieter de graaf

Hollandse Nieuwe voor bewoners Lisidunahof

Maatschappelijk

LEUSDEN Vaardig maken de handen van visspecialist Henrik Pieter de Graaf van Ru-Vis de Hollandse Nieuwe schoon. ,,Haring is vers van het mes het lekkerst en niemand weet dat beter dan de bewoners van de Lisidunahof”, zegt hij opgewekt. 

Vorige week dinsdag, de dag voor het Hollandse Nieuwe-seizoen officieel startte, trakteerde de viswinkel in Leusden alle bewoners van het woonzorgcentrum op nieuwe haring. Dat viel in de smaak, de bewoners lieten de traktatie niet aan zich voorbijgaan. Direct was duidelijk dat zich onder de ouderen de nodige kenners van Hollandse Nieuwe zitten. Ze roemden de malsheid en smaak van deze haring. Als betrof het wijn uit een uitzonderlijk goed wijnjaar gaven ze complimenten aan de nieuwe vangst. ,,En gelijk hebben ze, de smaak en kwaliteit is echt heel goed”, weet Henrik Pieter. ,,En ja, dat zeggen we elk jaar. Maar eerlijk is eerlijk, 2022 is één van de betere jaren. Tenminste, als je net als wij kiest voor de beste kwaliteit die verkrijgbaar is.”

Op de zaterdag na de verkoopstart van de Hollandse Nieuwe had Ru-Vis nog een feestje: de dag van de warm gerookte paling. Deze dag houdt men altijd met het oog op vaderdag. ,,Ik weet uit ervaring dat het niet meevalt om ieder jaar iets origineels te verzinnen”, zegt Henrik Pieter. ,,Daarom maken wij al heel wat jaren een feestje van de dag voor vaderdag.”

ALTIJD AFHALEN Voor mensen die weinig tijd hebben om naar de winkel te komen, heeft Ru-Vis inmiddels ruim een jaar een flexibele oplossing. Wie in de webshop www.ruvis.nl vis bestelt, kan deze op ieder gewenst tijdstip, 24/7, uit de Fish Pick-up halen. Dit is een soort reuzenkoelkast met codeslot aan de buitenzijde van het Ru-Vis pand. Henrik Pieter: ,,Bij je bestelling krijg je een code om het deurtje naar jouw bestelling te openen. Precies op het tijdstip dat je uitkomt.”

De viswinkel in Leusden trakteerde alle bewoners van het woonzorgcentrum op nieuwe haring.
advertentie
advertentie