Afbeelding
Frits de Ruig

Nieuwe interim-bestuurder voor cultuurpodium Fort33

28 december 2022 om 12:00 Maatschappelijk

LEUSDEN Fort33 staat voor grote uitdagingen om het cultuurpodium toekomstbestendig te krijgen. Het huidige bestuur van Fort33 treedt daarom terug ten gunste van een nieuw aan te stellen interim-bestuurder. Dit gebeurt op eigen initiatief en met instemming van de gemeente. Beide hopen zo een nieuwe weg in te slaan naar een stabiele toekomst van Fort33.

Wethouder Alexandra Kolkman: ,,Het huidige bestuur heeft altijd een bloeiend en levendig cultuurpodium voor ogen gehad. Wij hebben er gezamenlijk belang bij dat er een toekomstbestendig cultuurpodium is, maar zien ook dat er nu onvoldoende mogelijkheden zijn om dit te realiseren. Wij respecteren dan ook het besluit van het bestuur.’’  

Fort33 voelt nog steeds de gevolgen van corona. Ook het gebouw moet dringend worden gemoderniseerd en verduurzaamd. Bestuursvoorzitter Roald Herbrink: ,,Fort33 is een ongelooflijk mooi cultuurpodium met veel enthousiaste vrijwilligers en een deskundige staf. De uitdagingen zijn dermate groot dat wij menen dat er een deskundige bestuurder moet worden aangesteld die Fort33 naar een hoger niveau tilt voor een stabiele toekomst. Gelukkig deelt de gemeente onze visie.’’  

De interim-bestuurder wordt zo spoedig mogelijk aangesteld. Het huidige bestuur wordt betrokken bij de selectie. De taak waar de interim-bestuurder voor komt te staan is creëren van de voorwaarden voor een toekomstbestendig cultuurpodium in Leusden. Begin volgend jaar komt het gemeentebestuur met een voorstel bij de gemeenteraad over de toekomst van Fort33.

Fort33 en de gemeente spannen zich gezamenlijk in om middels noodreparaties het cultuurpodium open te houden na de lekkage van eind december.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie