Afbeelding
Tom Van Cakenberghe/Free a Girl

AFAS Foundation en Free a Girl zetten samenwerking voort

19 januari 2023 om 10:26 Maatschappelijk

LEUSDEN AFAS Foundation, gevestigd in Leusden, en Free a Girl zetten hun samenwerking voort om zoveel mogelijk kinderen wereldwijd te beschermen tegen seksuele uitbuiting. Komend jaar zal Free a Girl zich focussen op een nieuw project in Thailand waar zij inzetten op het bevrijden van kinderen die seksueel worden uitgebuit en het opzetten van een netwerk met informanten ter voorkoming van uitbuiting. 

AFAS Foundation heeft de afgelopen vijf jaar al met Free a Girl samengewerkt. Gedurende deze periode zijn er drie projecten opgezet: het online onderzoeksprogramma Smart Rescue, de School for Justice in India en Nepal en het activeren van een bevrijdingsteam in Laos. Volgens beide partijen heeft het bevrijdingsteam in Laos al 74 meisjes en vrouwen bevrijd uit situaties van seksuele uitbuiting.

Kelly Schut, hoofd programma’s van Free a Girl: ,,De afgelopen jaren hebben we dankzij de steun van AFAS Foundation een online onderzoeksprogramma kunnen ontwikkelen. Door deze samenwerking hebben er 32 online onderzoeken plaatsgevonden wat heeft geleid tot het vinden van twaalf kinder- en vrouwenuitbuiters. Ik ben blij dat we dit nu kunnen voortzetten in Thailand.”

De opschaling van de nieuwe aanpak wordt mogelijk gemaakt door de AFAS Foundation. Gerben Eversdijk, directeur van AFAS Foundation: ,,We leven in een digitaal tijdperk en kunnen in Nederland goed meekomen op dit gebied. De aandacht moet dus juist naar de landen waar innovaties op het gebied van digitalisering niet zo snel gaan als bij ons. Wij zijn er dan ook trots op dat AFAS Foundation dit cruciale project in Thailand kan ondersteunen en de succesvolle samenwerking met Free a Girl kan voortzetten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie