Het viaduct in de Kolonel van Royenweg is maandag 13 maart het toneel van protestacties tegen de mogelijke komst van windmolens.
Het viaduct in de Kolonel van Royenweg is maandag 13 maart het toneel van protestacties tegen de mogelijke komst van windmolens. Daan Bleuel

Protestactie politieke partijen tegen mogelijke komst windturbines A28

7 maart 2023 om 11:55 Maatschappelijk

LEUSDEN De politieke partijen POS (partij Ons Soesterberg) uit de gemeente Soest en Lokaal Belangrijk uit Leusden bundelen hun krachten in de strijd tegen geplande windmolens langs de A28. 

Van de redactie

Op maandagochtend 13 maart tussen 8:00 en 9:00 houden zij een gezamenlijke actie op het viaduct van de Kolonel H.L. van Royenweg over de A28 om hun standpunten kracht bij te zetten en hun bezwaren tegen de windmolens kenbaar te maken. Dat voornemen maakten beide partijen in een gezamenlijk persbericht bekend. 

IMPACT Het viaduct van de Kolonel Van Roiyenweg ligt precies tussen de kernen van Soesterberg en Leusden in. Directe aanleiding voor de actie is een besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht van 14 februari, waarbij de omgeving van Soesterberg en Leusden prominent in beeld zijn voor de plaatsing van windturbines. De twee politieke partijen maken zich zorgen over de mogelijke impact van de windmolens op de omgeving. Ze zijn van mening dat de geplande windmolens een negatief effect zullen hebben op het woon- en leefklimaat van de inwoners van Soesterberg en Leusden. 

Als de plannen doorgaan komen de windturbines - die tot wel 241 meter hoog kunnen worden – op 400 meter afstand op woningen in Soesterberg en Leusden te staan. Dit tevens met grote gevolgen voor natuurgebieden als de Leusderheide. De fracties van POS en Lokaal Belangrijk roepen inwoners op om hun stem te laten horen tegen de geplande windmolens. Met de verkiezingen voor de Provinciale Staten voor de deur, benadrukken POS en Lokaal Belangrijk het belang van het stemmen op partijen die zich hard maken voor bescherming van de directe leefomgeving van inwoners. 

ZIENSWIJZE Verder kondigen de partijen op maandagochtend 13 maart een gezamenlijke actie aan om inwoners te helpen een zogeheten zienswijze in te dienen tegen het provinciale windturbineplan.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie