In totaal kregen twee stichtingen aan het eind van de dag te horen dat zij deze steun toegewezen krijgen, namelijk: creatief met clowns van de Tiramisu Foundation (31.000 euro) en herstel en bescherming van het Masai Mara ecosysteem van Back to Nature Foundation  (184.000 euro).
In totaal kregen twee stichtingen aan het eind van de dag te horen dat zij deze steun toegewezen krijgen, namelijk: creatief met clowns van de Tiramisu Foundation (31.000 euro) en herstel en bescherming van het Masai Mara ecosysteem van Back to Nature Foundation (184.000 euro). Dennis Middelkoop/AFAS

AFAS Foundation Challenge kiest twee projecten om te steunen

19 mei 2023 om 07:06 Maatschappelijk

LEUSDEN De AFAS Foundation Challenge vond woensdag 17 mei plaats, een dag waarop zes stichtingen de kans kregen hun droomproject te pitchen voor financiële steun van de Leusdense AFAS Foundation.

Om de vele aanvragen goed te beoordelen en stichtingen beter te leren kennen, zet de AFAS Foundation de ‘Challenge’ in (www.afas.foundation). Op basis van ingestuurde projecten worden stichtingen uitgenodigd en in een korte pitch van tien minuten krijgen zij de kans om de AFAS Foundation mee te nemen in hun droomproject. Stichtingen horen aan het einde van de middag direct of ze het bestuur van AFAS Foundation hebben overtuigd een partnership aan te gaan. Hiermee kunnen de stichtingen rekenen op financiële steun voor de uitvoering van het project.

TIRAMISU FOUNDATION EN BACK TO NATURE

In totaal kregen twee stichtingen aan het eind van de dag te horen dat zij deze steun toegewezen krijgen, namelijk: creatief met clowns van de Tiramisu Foundation en herstel en bescherming van het Masai Mara ecosysteem van Back to Nature Foundation. Creatief met clowns is gericht op ouderen met dementie in Nederlandse dagbestedingslocaties. Samen met familie en naasten beleven zij bijzondere momenten door het gezamenlijk samenstellen van een outfit voor de clowns.
Het herstel en bescherming van het Masai Mara ecosysteem zorgt voor het veiligstellen van een duurzame toekomst voor mens en dier in Kenia. Daarnaast zijn er twee stichtingen die terug mogen komen voor een herkansing.

 AFAS Foundation stelt naar eigen zeggen ‘op een transparante manier’ geld beschikbaar voor duurzame projecten die in binnen- en buitenland een grote impact maken. Voor het eerst waren er ook andere organisaties en stichtingen aanwezig om inspiratie te halen uit de ‘Challenge’.

Gerben Eversdijk, directeur AFAS Foundation: ,,We worden allemaal geraakt door de kwetsbare mensen in deze wereld. Daarom laten wij ons als foundation graag inspireren door innovatieve en impactvolle projecten. Met onze AFAS Foundation Challenge willen we stichtingen dan een podium geven om hun project te presenteren. Hierbij letten we vooral op waarom dit project zo belangrijk is en hoe zij van plan zijn het aan te pakken en wat de impact is.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie