Afbeelding
Wouter van de Goor

Mevrouw Wierda-van Keulen mag honderd kaarsjes uitblazen

22 september 2019 om 15:00 Mensen

LEUSDEN Mevrouw Wierda-van Keulen mocht zondag 22 september 100 kaarsjes uitblazen van haar verjaardagstaart. Burgemeester Gerolf Bouwmeester kwam namens het gemeentebestuur langs om zijn felicitaties over te brengen.

Wierda-van Keulen is op 22 september 1919 geboren in Rotterdam. In 1927 kwam ze in een pleeggezin terecht en later verhuisde ze met dit gezin naar Uithoorn. Na haar huishoudschool volgde een opleiding in bejaardenverzorging. Mevrouw Van Keulen ontmoette de heer Wierda voor de oorlog en ze trouwden in 1943. Ze gingen aan de Leidse Kade in Utrecht wonen, waar hun zoon werd geboren.

De heer Wierda ging in 1952 bij de gemeente Leusden werken als bode, nadat het werk op 't Hubertushof, waar hij de prinsessen Beatrix en Irene voorbereidde op de Hubertusjacht, lichamelijk te zwaar voor hem werd. Het gezin verhuisde naar Ansfriduslaan 4. Mevrouw Wierda zorgde voor de koffie en thee voor het gemeentepersoneel. 

In 2005 overleed de heer Wierda. Geleidelijk aan had mevrouw Wierda meer hulp nodig en in 2009 verhuisde ze naar 't Hamersveld. Hier was ze druk met kaarten, sjoelen, wandelen, winkelen, bowlen, handwerken, koffiedrinken, enz. Mevrouw Wierda heeft minstens een keer in de maand skype contact met haar zoon, schoondochter, twee kleinkinderen (en partner) en vijf achterkleinkinderen, die vanaf 1983 in Nieuw Zeeland wonen. Voor haar 100e verjaardag is, behalve haar zoon die ieder jaar voor haar verjaardag komt, na 25 jaar ook haar kleinzoon weer in Nederland.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie