René Otter en Dennis van Velzen zetten zich in Valencia in voor Stichting Evi van Vugt.
René Otter en Dennis van Velzen zetten zich in Valencia in voor Stichting Evi van Vugt. Stichting Evi van Vught

'Lopen voor Evi van Vugt geeft veel energie'

28 november 2019 om 07:28 Mensen

LEUSDEN Zondag 1 december staan er twee Leusdenaren aan de start van de marathon van Valencia. René Otter en Dennis van Velzen lopen daar de 42.195 meter om geld op te halen voor de stichting Evi van Vugt.

Mariska Stehouwer

Bert Claessen, voorzitter van Stichting Evi van Vugt maar vooral vriend van de familie, geeft aan dat de stichting is opgericht met als doel het ondersteunen van de behandeling en kwaliteit van leven van Evi van Vugt en haar directe familieleden.

SPECIALE ZWEMLESSEN ,,Evi, geboren in Leusden en inmiddels wonend in Bunschoten, heeft het syndroom van Alpers, een ernstig aangeboren stofwisselingsziekte. Ook haar zusje Kira heeft het syndroom, maar bij haar heeft de ziekte zich nog niet geopenbaard. Het is ook niet te voorspellen wanneer dat gebeurt."

Het gezin heeft veel vrienden en familie die regelmatig acties bedenken en uitvoeren om zo bekendheid te genereren en donaties op te halen voor de stichting.

ACTIES Zo is er in het verleden een sponsordiner georganiseerd door serviceclub Kiwanis en eetcafé Plan B. Mensen doneerden hun statiegeldbonnen bij Jumbo Wahle. Restaurants als De Mof en De Buurman, voetbalvereniging Roda '46, de Korf en de Ronde Tafel 128 bedachten acties waarbij de opbrengsten ten gunste van de stichting kwamen.

,,Het geld wordt bijvoorbeeld gebruikt om speciale zwemlessen voor Evi en Kira te betalen of om een keer een leuk uitstapje met het gezin te kunnen maken. Ook heeft de stichting mee betaald aan de aanschaf van een auto met ruimte voor de rolstoel van Evi en de verbouwing van de tuin zodat Evi daar vrij in kan bewegen."

WARME REACTIES De marathonlopers Otter en Van Velzen stonden al eerder aan de start van de marathon van Rotterdam. ,,Dit wordt onze tweede marathon. Het trainen vergt veel tijd en discipline maar het motiveert ons des te meer om voor Evi en haar familie te lopen. De energie die je krijgt van de warme reacties van lieve mensen en gulle donaties is ongekend. We gaan er een feestje van maken in Valencia."

INFORMATIE Meer informatie over de actie van Stichting Evi van Vugt: https://www.geef.nl/nl/actie/marathon-van-valencia-2019-stichting-evi-van-vugt/donateurs of volg de Facebookpagina van stichting Evi van Vugt.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie