Afbeelding
Trudy Witteman

Echtpaar Van de Kar-Sanders viert diamanten huwelijk

28 april 2020 om 17:15 Mensen

LEUSDEN Burgemeester Gerolf Bouwmeester bracht dinsdag 28 april het echtpaar Van de Kar-Sanders de felicitaties van de gemeente over. Zij waren op deze dag precies 60 jaar getrouwd.

De heer Van de Kar is op 31 mei 1935 geboren in Breda. Mevrouw Sanders zag op 24 mei 1934 het levenslicht in Enschede. De heer Van de Kar studeerde in Tilburg en was lid van de vriendenclub van de oudste broer van mevrouw Sanders. Zo ontmoetten zij elkaar tijdens een studentenfeest, waarvoor mevrouw Sanders zelfs een dag vrij had gekregen van haar werk. Zij werkte als chemisch analiste in Amsterdam bij het Ministerie van Defensie op dat moment. Daarvoor had zij bij Gas en Water in Enschede gewerkt.

Na zijn studie ging de heer Van de Kar als econoom werken bij de Staatsmijnen, het huidige DSM. Het stel kocht een huisje en kreeg 4 kinderen. Het gezin verhuisde een paar keer vanwege ruimtegebrek, totdat de heer Van de Kar een baan kreeg bij de Hoogovens IJmuiden. Het gezin woonde toen in Velsen, niet ver van de Kennemerduinen en de zee. Toen de kinderen groter werden, verhuisde de familie (met hond) naar Leusden Zuid toen de heer Van de Kar in Utrecht ging werken bij DSM-meststoffen.

Mevrouw Van de Kar-Sanders heeft in Leusden naast haar huishouden meegewerkt aan de oprichting van de VAC (VrouwenAdviesCommissie voor de sociale woningbouw) en in allerlei besturen gezeten (Vrouwenraad, Bibliotheek) en ze is ook nog gemeenteraadslid geweest. In de provinciale Planologische Commissie voor alle gemeenten in Utrecht werd zij gevraagd voor de invulling van de plek voor ruimtelijke ordening in relatie met emancipatie. Dit was een enorme uitdaging voor haar.

Na de pensionering van de heer Van de Kar is het echtpaar in 5 weken naar Rome gefietst met het tentje achterop. Daarna is de tent ingewisseld voor een caravan. Wandelen en fietsen doet het paar nog graag.

Het echtpaar heeft vier kinderen en zeven kleinkinderen. Deze wonen deels in de buurt (Leusden en Amersfoort), deels wat verder weg (Maastricht, Breda, Leiden en Rotterdam).

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie