Afbeelding
Gemeente Leusden

Burgemeester feliciteert mevrouw Streefland met haar honderdste verjaardag

21 juli 2020 om 13:14 Mensen

LEUSDEN Mevrouw Streefland werd op 11 juli honderd jaar geleden in Dordrecht geboren. Daar heeft zij haar jeugd doorgebracht en eindexamen gymnasium gedaan. Daarna behaalde zij enkele onderwijsbevoegdheden en werkte gedurende de oorlog in het onderwijs, maar zij zag een andere weg voor zich.

In 1946 werd zij door de Evangelische Broedergemeente uitgezonden naar Suriname voor kerkelijk en maatschappelijk werk. Maar al spoedig raakte zij betrokken bij de Chinese bevolkingsgroep en kwam haar hoofdtaak bij hen te liggen. Na zestien jaar droeg zij het werk over aan een Chinese predikant en ging zij terug naar Nederland. Hier werkte ze in het onderwijs en had ze verschillende maatschappelijke functies.

De laatste jaren van haar werkzame leven heeft mevrouw Streefland doorgebracht bij de afdeling Zending en Werelddiakonaat van het Dienstencentrum van de Gereformeerden kerken, als studiesecretaris voor de positie van vrouwen in ontwikkelingslanden. Zij bezocht vele landen om de stem van de vrouwen te horen en wat zij nodig hadden. In die tijd was er in de hele wereld een eigen bewustwording van vrouwen gegroeid.

Toen zij met pensioen ging is zij niet stil blijven zitten. In Leusden heeft zij onder andere meegewerkt met de ouderenorganisaties, in het bijzonder met het bouwen van woningen voor ouderen en waar deze woningen aan moeten voldoen. Kortom een zeer rijk werkzaam leven. Dit heeft zij kunnen doen naar eigen zeggen, omdat zij geen kinderen had om voor te zorgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie