Afbeelding
Arnoud Spaaij

Krentenpuup 2021 naar Henri Schouten

13 februari 2021 om 12:00 Mensen

ACHTERVELD Als hofleverancier van de Krentenpuup bleef Henri Schouten lang op de achtergrond. De bakker en supermarkteigenaar ontving zaterdag het enorme krentenbrood uit handen van prins IJstijd nadat de prins het eerst bij Schouten had opgehaald.

De Krentenpuup is de belangrijkste onderscheiding die carnavalsvereniging De Puupenkoppen jaarlijks uitreikt. De benoeming van de Krentenpuuper van het jaar heeft als basis een gedegen overleg in de vergadering van de raad van 11. De criteria waarop de uitreiking van de prijs gebaseerd is, liggen vast in de verenigingsreglementen. De benoeming is voor een Achtervelder die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de Achterveldse gemeenschap.

Bakker Schouten levert het enorme krentenbrood dat bij de onderscheiding hoort. De Krentenpuup werd altijd overhandigd op het grote carnavalsfeest op vrijdagavond in het carnavalsweekeinde. Dit keer was er een ander afspraak gemaakt met Schouten. De prijs zou worden uitgereikt op zaterdag vanwege het aangepaste programma rondom corona. Groot was de verrassing voor Schouten toen bleek dat hij dit jaar de onderscheiding weer terug kreeg van prins IJstijd. Voor zijn winkel werd buiten in een bijzondere opstelling Schouten geëerd voor zijn werk voor het dorp.

In het jaar dat bakkerij Schouten, en tegenwoordig supermarkt, 175 jaar bestaat en Schouten en zijn echtgenote stoppen met hun bedrijf, noemt de carnavalsvereniging een indrukwekkende lijst met inzet van Schouten voor het dorp:

Een indrukwekkende lijst van allerhande activiteiten en bezigheden waarvan het dorp het genot heeft mogen meeproeven.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie